Creative Heroes Award 2019

Creative Heroes Awards 2019

Op donderdag 27 juni vond de jaarlijkse uitreiking van de Creative Heroes Awards plaats; ook wel de oscars van de creative industries genoemd. Als trotse partner mocht Satelliet Meubelen de award uitreiken in de categorie 1:1.000.000.000 – impact op wereldschaal.

Terugblik: AAN TAFEL - Are you WELL?

Terugblik: Aan Tafel - Are you WELL?

Misschien dat je er zelf bij was, misschien ook niet, maar laatst werd alweer de tweede editie van AAN TAFEL georganiseerd in Inspirium Breda. Het thema van deze dag was ‘Are you WELL?’ en had alles te maken met de invloed van interieur op de gezondheid en het welzijn van haar gebruikers.

Wobbe van Zoelen, Anne & Max

Anne & Max: de huiskamer van de stad

Met 15 vestigingen in evenzoveel (middel)grote steden begint Anne&Max een serieuze keten te worden. Maar: "Het is geen trucje wat we doen; het hele verhaal klopt", aldus oprichter Wobbe van Zoelen. Een gesprek over idealisme en ondernemerschap.

Foodhall Breda

Foodhall Breda: 18 wereldkeukens onder één dak

Het is onmiskenbaar een trend in de horeca: de opkomst van de foodhall. Elke zichzelf respecterende stad lijkt er één te hebben en dus kon Breda niet achterblijven. Half april gingen de deuren officieel open.

Mr.Green, Apeldoorn

Mr. Green schudt de vastgoedwereld op

Op maar liefst twee plekken in Apeldoorn opende Mr.Green onlangs gastvrijheidsconcepten met een glimlach én een twist. Stoere werk- en vergaderlocaties, waarmee Mr.Green de commerciële vastgoedmarkt wil veroveren.

JJ House Antwerpen

JJ House Antwerpen: Home of the Now

Na jaren van leegstand is het Jacob Jordaenshuis in Antwerpen getransformeerd tot JJ House. Een ‘polyvalente’ social hub voor (jonge) mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden voor werk, ondernemerschap en creativiteit.

The Cloud Club, Eindhoven

The Cloud Club: oase voor reizigers

Om reizigers op Eindhoven Airport in het uurtje voor hun vlucht optimaal te bedienen, ontwikkelde Vermaat Groep er met succes een ideaal concept: The Cloud Club. Een gesprek met General Manager Richard Munten.

Evelien Koekkoek - Een gezonde inrichting bestaat

Een gezonde inrichting bestaat

Interieurarchitect Evelien Koekkoek heeft zich gespecialiseerd in gezonde ontwerpprincipes en past die toe om vitale bedrijfsruimtes te ontwerpen. "De combinatie tussen gezondheid en inrichting is voor mij niet meer dan logisch."

Pacho Nijmegen

Pacho in Nijmegen heeft hotspot-ambitie

De Latijns-Amerikaanse foodbar Pacho in Nijmegen - vernoemd naar een personage uit de Netflix-serie 'Narcos' - ziet er van binnen even spannend uit als de naam doet vermoeden.

Stadsbrouwerij Thoms, Rotterdam

Wat zegt jouw terras?

Wat zeggen gasten als ze het over jouw terras hebben? Wat is hetgeen dat ze bijblijft als ze bij jou hebben gezeten? Wat zorgt ervoor dat ze je onthouden én bij jouw zaak terugkomen?

Biophilic Design

Biophilic Design door Lianne Bongers

De toepassing van Biophilic Design op de werkvloer is enorm in opkomst en lijkt een vrijwel natuurlijke reactie op de oplopende cijfers als het gaat om onder andere ziekteverzuim en stress.

Uitbreiding in directie Satelliet

Uitbreiding in directie Satelliet

Door de gerealiseerde groei en verdere ambities breidt Satelliet haar directie uit. Per 1 november 2018 stuurt Joris Heijltjes als Algemeen Directeur de dagelijkse operatie en organisatie van Satelliet aan.

De comeback van rotan

Trend: de comeback van rotan

Sommige ontwerpen zijn te mooi om ze door het verloop van tijd te laten verdwijnen, dus geven we ze een comeback; maar dan wel naar de standaarden van nu. De rotan stoel is er zo een.

Trends in horecameubilair 2019

Trends in horecameubilair 2019

Onze nieuwe collectie speelt in op de huidige trends in design én horecabeleving. Echt, eenvoud en eerlijk zijn daarbij de sleutelwoorden. Dé trends in horecameubilair voor 2019.

Bakker Meijer

Bakker Meijer: gastvrij en innovatief bakkersconcept

De grenzen tussen horeca en retail vervagen. Traditionele retail zoekt in toenemende mate de verbinding met horeca om meerwaarde te kunnen blijven bieden. Zo ook Jan Meijer, die met een koffiecafé zijn bakkerszaak een innovatieve impuls gaf.

Nieuw interieur Erasmus MC

Intiem interieur in ziekenhuis Erasmus MC

Intiem en knus zijn waarschijnlijk niet de eerste woorden die in je opkomen als je aan de centrale hal van een ziekenhuis denkt. Het nieuwe concept dat Appèl voor het Erasmus MC in Rotterdam ontwikkelde, bewijst het tegendeel.

Laurens Meyer

Laurens Meyer: horeca moet standaardiseren

Horecaondernemer Laurens Meyer voegde begin 2018 Burger King Nederland toe aan de omvangrijke portefeuille van Meyer Beheer. Opmerkelijk wellicht, maar volgens Meyer past het bij de trends die in de horeca gaande zijn.

Toverland

Toverland opent meest duurzame terras van Nederland

Deze zomer nam Toverland in Sevenum diverse nieuwe, duurzame terrassen in gebruik. "Wanneer een materiaal kan voldoen aan alle andere belangrijke criteria, dan heeft de duurzame keuze bij ons altijd de voorkeur."

Odette Ex

Odette Ex streeft naar echte materialen

Odette Ex streeft al haar hele loopbaan naar het gebruik van pure materialen. In oktober lanceert ze INSIDE/INSIDE, dé duurzame, objectieve vergelijkingstool voor interieurs. Een gesprek over pionieren, het belang van samenwerken en bewustwording.

Echt zijn is meer dan een goed concept

Echt zijn is meer dan een goed concept

Tegenwoordig lijkt alles 'echt' en 'authentiek' te moeten zijn - maar wat houdt dat eigenlijk in? Een gesprek met twee experts over concepten, authenticiteit en de echtheidscultus.

Satelliet-stoel Press wordt door Catas getest

Kwaliteitscontrole door testen

Wie wil weten of een meubel écht goed is, kan niet zonder objectieve meting. Catas in Italië onderwerpt steeds meer van onze meubelen aan uitgebreide kwaliteitscontrole.

Proeflokaal Sneek

Proeflokaal Sneek: binnen succesvol met buiten

Een half jaar geleden opende in het voormalige kantongerecht van Sneek Proeflokaal Het Gerechtshof haar deuren. Opvallend: de zittingzaal is niet de populairste ruimte van de zaak…

Milo Berlijn

Column Milo Berlijn - Welkome gasten

Iets wat we al jaren wisten, wordt nu keiharde werkelijkheid. De hospitalitywereld staat namelijk in brand; er zijn grote tekorten aan medewerkers in de branche. Het is de hoogste tijd voor innovatief personeelsbeleid.

Floris Beukers & Naphassa Parinussa

Waku Waku: geen geitenwollensokken sfeertje

Om het geitenwollensokken-imago te ontkrachten kozen de franchisenemers van veganistisch restaurant SNCKBR in Utrecht juist voor een uitgesproken interieur - "om elke zweem van stoffig en low budget te vermijden".

Dorine van Ierschot en Sacha Huitema, Bol.com

Binnenkijken bij Bol.com

Bol.com is Nederlands grootste webshop, maar als er een nieuwe kantoortoren moet worden ingericht, doen ze dat gewoon zelf. Een reis langs zes wereldsteden met op elke verdieping een andere beleving.

Domus Medica, Papendorp, Utrecht

Domus Medica: gastvrije poort naar Papendorp

Verzamelgebouw en vergader- en congrescentrum Domus Medica fungeert als entree tot businesspark Papendorp. De gastvrijheidsbeleving liet echter te wensen over. Een reconstructie met beheerder Merin.

Vilt

Veelzijdig vilt

Vilt is een oertextiel met een lange historie. Met moderne technieken kunnen zelfs van PET-flessen synthetische vezels worden gemaakt. Daarmee is vilt niet alleen een veelzijdig, maar ook een duurzaam product.

Hotel TwentySeven, Amsterdam

Hotel TwentySeven wil de beste zijn

Hotel TwentySeven van hotelier Eric Toren is de hotspot onder de hotspots geworden. "Voor mij was dit de mogelijkheid om het droomhotel te verwezenlijken dat ik altijd al wilde maken”. Over het streven naar absolute perfectie.

Gerardushoeve, Epen

"Een uitzicht alleen is niet genoeg"

Ondanks een uniek, wonderschoon uitzicht en busladingen vol dagjesmensen onderging Gerardushoeve in het Limburgse Epen een ingrijpende metamorfose. Over ambitie en de kracht van vernieuwing.

Intratuin Duiven

Het tuincentrum als dagje uit

Bij Intratuin in Duiven verkoopt men allang niet meer alleen plantjes. Na een omvangrijke verbouwing is er nu nog meer ruimte voor beleving. Over klanten binden door extra's te bieden.

Het succes van Brownies & downieS

Brownies & DownieS, dat mensen met Down aansluiting geeft op de arbeidsmarkt, is inmiddels een begrip in Nederland. Een interview met de ondernemers.

Forumdiscussie Food & Interieur

Forumdiscussie Food & Interieur

Food krijgt een steeds belangrijkere plaats in de hospitality branche. Hoe groot is de invloed van food eigenlijk precies? De visie van 4 specialisten.

Vakmensen: designer Tom Frencken

De meubelontwerpen van Tom Frencken kenmerken zich door een cartoonesk ogende twist. Maak kennis met deze veelbelovende Eindhovense designer.

Uitgelicht: S-17

Product uitgelicht: Galvanitas S-17

Satelliet Meubelen heeft samen met Galvanitas de karakteristieke S-17 stoel - een stijlicoon uit de jaren '50 - nieuw leven in geblazen.

Zorgwaard, Oud-Beijerland

Rembrandt brengt zorg en horeca samen

Na jaren van plannen en bouwen is woon- en zorggebouw Rembrandt in Oud-Beijerland nu volop in bedrijf. Een bijzonder concept waarin zorg én horeca samenkomen.

Wagenaar Mode, Hengelo

Wagenaar Mode: meerwaarde door méér beleving

Mooie merken alleen zijn niet meer genoeg in een kledingwinkel. Dat begrijpen ze bij Wagenaar Mode in Hengelo als geen ander. Het 80-jarige bedrijf gaat met haar tijd mee en heeft een flinke transitie ondergaan - meerwaarde door méér beleving.

Bakeliet

De comeback van bakeliet

Honderd jaar na de uitvinding is bakeliet nog steeds populair. Door de retro uitstraling en degelijke eigenschappen wordt het materiaal ook in de meubelindustrie op kleine schaal weer toegepast.

Sligro Inspiratielab ZiN

Sligro inspireert horeca met inspiratielab ZiN

Horeca-ondernemers helpen om meer omzet en rendement te behalen: dat is wat Sligro voor ogen heeft met haar inspiratielab ZiN. CEO Koen Slippens over het delen van kennis met je klanten en het verbinden van ondernemers.

Nederlandse Loterij

Sportief interieur voor gefuseerde loterijen

Na de fusie betrokken Lotto en Nederlandse Loterij samen het opnieuw ingerichte Lotto-pand. De Nederlandse sport, een belangrijk goed doel dat gesteund wordt, staat centraal in dit bijzondere interieurconcept.

Hedwig van der Valk

Inrichten is een vrouwenzaak bij Van der Valk

De hotels en restaurants van Van der Valk zijn een vaste waarde in ons land en ver daarbuiten. In het oosten van Nederland zorgt Hedwig van der Valk voor een trendy en luxe sfeer waarin elke gast zich welkom voelt.

Rotan revival

De revival van rotan

Na vele jaren is rotan weer volop in beeld en krijgt dit warme en natuurlijke materiaal van ons de aandacht die het verdient. Rotan is aan een heuse revival bezig!

Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein zet duurzame stappen

Van Hall Larenstein in Velp heeft de ambitie om de meest duurzame hogeschool van Nederland te worden. Met de duurzame vernieuwing van het gebouw is de eerste stap in het traject gezet.

Circl, Amsterdam

Circulaire ontmoetingsplek Circl

Circl - initiatief van ABN AMRO - is een nieuw, circulair paviljoen aan de Amsterdamse Zuidas. Duurzame en circulaire principes vormden de uitgangspunten bij de ontwikkeling van het gebouw.

LUCHTRUIM, Eindhoven

Boutique kantoor LUCHTRUIM voelt als hotellobby

Merin en Mulderblauw Architecten transformeerden een somber kantoorpand nabij Eindhoven Airport tot een gastvrij 'boutique' kantoor dat het beste in mensen naar boven moet brengen. Een reconstructie met Robert Mulder.

RechargeTable

Je smartphone draadloos opladen? Dat kan met de RechargeTable van Satelliet, waarbij het oplaadsysteem onzichtbaar is verwerkt in het tafelblad.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×