Printstoffen

Elk interieur is uniek, en ook de ondernemers worden steeds creatiever. Dan kun je als meubelleverancier natuurlijk ook niet stilstaan. Sterker nog, door vooruit te denken in de mogelijkheden op het gebied van meubilair en stoffering, hopen we creatieven te inspireren om verder te denken dan wat voor de hand ligt. Zo worden wij op onze beurt weer geïnspireerd om onze collectie door te ontwikkelen. Een belangrijk onderdeel van ons aanbod is onze stoffencollectie, en dan met name onze (geprinte) huiscollectie stoffen.

Eigen printstoffen

De huiscollectie stoffen wordt met veel zorg samengesteld en is bedoeld om een lange tijd mee te kunnen gaan. Een balans tussen trends en basics is daarom erg belangrijk. We creëren ook onze eigen printstoffen met prints en kleuren waarvan wij denken dat die passen in de interieurs van nu. We hebben een aantal standaard patronen aan onze huiscollectie toegevoegd. Daarnaast kun je ook je eigen patroon laten printen op stof. Je kunt zelfs kiezen voor het printen van een eigen kleur.

Sublimatie

Nieuwe technologieën maken het mogelijk om speciale hittegevoelige inkt te gebruiken in combinatie met digitale printers. In het sublimatieproces verbindt de inkt met de polyester stof. Anders dan bijvoorbeeld bij het bedrukken van katoen, wordt de kleur niet aangebracht óp de vezel, maar zorgen hoge temperatuur en druk ervoor dat de speciale inkt zich hecht ín de vezel. Een wezenlijk verschil met enorme voordelen. De geprinte stof kan vervolgens nog verder gemodificeerd worden. Onder andere met verschillende finishes die de stof antibacterieel, brandvertragend of vuil- en waterafstotend maken.

Oneindige mogelijkheden

Het bedrukken van stoffen is niet nieuw, maar door de toepassing van digitale technieken in combinatie met sublimatiedruk ontstaat er een hele nieuwe dimensie in het bedrukken van stoffen. De mogelijkheden zijn namelijk oneindig. Met deze techniek kunnen we stoffen geheel naar wens personaliseren en toepassen op een groot gedeelte van onze collectie stoelen en banken.

Het creëren van een printstof

Het is mogelijk om je eigen patroon of kleur te drukken op zeven verschillende stoffen. Dit sluit aan op de toenemende vraag naar het personaliseren van producten. Een staal kan geproduceerd worden door middel van een gekozen RAL kleur of een ingestuurde kleurstaal. Om je eigen patroon te laten printen kan er (bijvoorbeeld vanuit Shutterstock.com) een naadloos patroon worden ingestuurd. Het is mogelijk om je eigen patroon of kleur te drukken op zeven verschillende stoffen. Dit sluit aan op de toenemende vraag naar het personaliseren van producten. Een staal kan geproduceerd worden door middel van een gekozen RAL kleur of een ingestuurde kleurstaal.

Stoffen

Aanvullende opmerkingen
Vrijwel alle stoffen kunnen worden voorzien van een vuil- en waterafstotende finish. Op aanvraag en vanaf 100 meter zijn de stoffen brandvertragend te maken tegen een meerprijs. De minimale order voor de stoffen is 40 meter. Het is mogelijk meerdere patronen of uni kleuren te drukken op 1 rol om aan je metrage te komen.

Staalaanvraag

Samen met de accountmanager en/of iemand uit ons designteam werken we samen aan het aanleveren van de staalaanvraag. Wat heb je daar precies voor nodig?

 1. Lever een RAL-nummer, een referentiestaal van een kleur of een naadloos vectorbestand aan.
 2. Kies een stof uit waarop het patroon gedrukt moet worden.
 3. Er wordt een A4 staal met patroon toegestuurd voor goedkeuring.

Aanleveren bestand

Het aanleveren van een bestand moet voldoen aan een aantal punten.

 • Vectorbestand, afbeelding of 1 rapport is voldoende
 • Zorg ervoor dat de grootte van het rapport of afbeelding in de bestandsnaam staat
 • Het document moet .AI of .PDF zijn, het liefste leveren we beide aan
 • Het rapport moet naadloos zijn

Good to know

 • Bij 180 graden openen de vezels van de stof en bij 205 graden wordt de kleurstof aangebracht.
 • De lichtechtheid van de inkt ligt rond de 5 op een schaal van 1 (slecht) tot 8 (uitstekend).
 • Voor 30 meter stof heb je ook 30 meter papier nodig, dit is dus gelijk aan elkaar.
 • De kalander kan wel 4 meter per minuut produceren.
 • De kalander zou 5.760 meter stof kunnen drukken als deze 24 uur aanstaat (4 x 60 min. x 24 uur). In de meest ideale situatie kan er 1500 meter stof worden gedrukt per werkdag.

Projecten met printstoffen