Barkrukken

Bij de term barkrukken denkt men vaak direct aan de houten hoge kruk die vrijwel in elke bruine kroeg te vinden is. De degelijke krukken die er nagenoeg allemaal hetzelfde uitzien en op zichzelf weinig onderscheidend zijn. De term barkruk doet daardoor eigenlijk geen recht aan de enorme diversiteit die er inmiddels is binnen het assortiment hoge zitmeubelen.

Barkrukken worden bovendien niet alleen meer ingezet op de plek waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren - aan de bar - maar we zien ze ook steeds vaker terug in office- en onderwijsruimten, zoals in mensa’s, bedrijfsrestaurants, personeelskamers en ontvangstruimtes.

De letterlijke betekenis van kruk is 'stoel zonder leuning'. Daarom is de term barkruk eigenlijk gedateerd geraakt. Barkrukken met rugleuning, armleuning of zelfs beide zijn immers niet meer weg te denken uit café’s, restaurants en hotellobby’s. De barstoel is daardoor een vrij gangbare benaming geworden voor hoge, vaak wat luxer uitgevoerde stoelen die aan een bar staan. Barstoelen en luxe barkrukken vinden we vaak terug in het wat hogere horecasegment, zoals hotelbars en -lobby’s, chique restaurants en cocktailbars. Barstoelen kunnen in honderden verschillende kleuren, prints en materialen gestoffeerd worden. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw barstoel volledig naar wens samen te stellen, zodat deze perfect past binnen het interieur en de toepassing die u voor ogen heeft.

Eindeloze keuze in materiaal, uitvoering en stoffering
Ongeveer een derde van onze barkrukkencollectie bestaat uit houten barkrukken. Daarnaast worden horeca barkrukken tegenwoordig ook vervaardigd uit aluminium, staal en kunststof. Door de toepassing van weerbestendig materiaal beschikken wij ook over een ruime collectie barkrukken voor buiten.

Satelliet levert al decennialang onderscheidend en kwalitatief hoogwaardig horecameubilair, waaronder barkrukken. Momenteel bestaat onze collectie uit bijna 200 verschillende modellen, maar door maatwerk en de enorme keuze in materiaal en stoffering zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos. Ontdek onze modellen hieronder en neem voor specifieke vragen of wensen vooral contact met ons op. Wij adviseren u graag!

168 resultaten