Trending interieurtopics: de sfeermakers in hospitality

In de interieurconcepten die Satelliet hospitality furniture samen met interieurarchitecten en ondernemers vormgeeft, zijn inspirerende trending interieurtopics de leidraad voor het uitdragen van sfeer en concept. Aan een hotel, bar, restaurant, leisure- of retailproject geven opvallende stromingen als curves, Charleston vibes en de revival van de romantiek die internationale allure en trendy touch.

Charleston Chique bij Dolle Diva

Wars van kleinburgerlijkheid en behoudende stereotypering wordt met franjes en de opzwepende Charleston dans een verandering van tijdperk ingeluid: de roaring twenties. Deze tijden herleven in de Charleston Chique trend met gouden details en zachte vormen. De ReUnited barkruk - een ontwerp van Lars Snellaars voor Satelliet Originals – belichaamt het optimisme van ophanden zijnde omwenteling. Lars: ‘De franjes zijn als de onzin van het leven: je hebt ze niet nodig maar ze maken alles leuker.’ Luc Dielissen van het extatisch ingerichte restaurant Dolle Diva in het stadshart van Amersfoort, is het daarmee eens. Naast kleurrijke kunstwerken en een levendige mix aan prints prijkt de ReUnited aan de lichtgevende marmeren bar. Stijlvol, speels en Charleston Chique tot de max.

VIN’s Gastrobar flirt met Romantic Retro

Een tikkeltje tuttig en toch stoer. Rond en retro en ook aaibaar en speels. Dat is Chantilly, een eyecatcher van Studio Satelliet voor Satelliet Originals. Deze stoel van gebogen staal, in klassiek design met een zachte touch door kussens met franjes geeft een concept de Romantic Retro allure. Ze bleek het ideale model voor VIN’s Gastrobar - een trendy hotspot in een prachtig pand naast Zijn Stad van Bastiaansen Modestad in Bavel. Chantilly brengt de serene, Scandinavische sferen van binnen naar het stijlvol terras. Een Romantic Retro flirt van hospitality met retail.

Perfect Pebble matcht met Club Claar

In een historische pand, pal tussen de Dom en Vredenburg, in het centrum van Utrecht, vind je de nieuwste onderneming van de Utrechtse Horeca Groep: restobar Club Claar. Hier ervaar je een relaxte clubsfeer, reuring en gezelligheid. Love at first bite geldt voor hun urban kitchen, love at first sight gold voor de Pebble – een design van Erik Remmers voor Satelliet Originals. De houten Pebble is geïnspireerd op afgeronde kiezels, heeft een bijzonder sierlijk gebogen rug en matcht perfect met de Club Claar allure.

Gerelateerde artikelen: