The Boathouse Breda: tropisch genieten aan de haven

Enes was al mede-eigenaar van verschillende andere horecazaken, maar deze keer gaat hij het avontuur alleen aan. “Het voelt anders om het alleen te doen. Je maakt alle beslissingen zelf en kan sneller schakelen. Ik ben blij met deze keuze.” Op het moment van het interview hebben Enes en zijn team nog maar een week om alles klaar te maken voor de grote opening.

Koks zijn aan het proefkoken, er wordt geschilderd en de meubels kunnen elk moment afgeleverd worden. Enes: “We zijn in maart begonnen met verbouwen en nu is het dag en nacht doorwerken om alles af te maken. Begin deze week hebben we onze opening aangekondigd en we zitten al helemaal vol voor vrijdag. We kregen zoveel leuke reacties. Dat motiveert weer om het voor elkaar te krijgen.”

Liefde voor het water

The Boathouse aan de haven in Breda is een restaurant dat vakantiesfeer zal ademen. Om te beginnen door de ligging aan het water. Eigenaar Enes Gulen koos hier heel bewust voor. “Ik hou van water en de zee; dat vakantiegevoel. Hier in Breda ervaar je dat het beste aan de haven, daarom wilde ik graag op deze locatie een zaak openen.” Zijn liefde voor het water is goed te verklaren. Voordat hij naar Nederland verhuisde, werkte hij in de horeca van bekende Turkse badplaatsen zoals Marmaris. Hij omschrijft hoe het totaalplaatje eruit komt te zien: “Veel hout, met zwarte en gouden accenten, ronde tafels en banken. We creëren een tropisch-chique uitstraling met grote groene kunstplanten en een speciaal voor The Boathouse ontworpen behang. We hebben een internationale keuken met Aziatische en Zuid-Amerikaanse invloeden en je kunt tropische cocktails bij ons bestellen. Eigenlijk proberen we in ieder hoekje van de zaak weer net een andere beleving te bieden, maar toch zal alles een eenheid worden.” Hij maakt ook een speciale  instagramhoek: een fotogeniek zitje met rotanstoelen waarboven in neonletters de naam van de zaak schittert. “Zo kunnen de gasten op hun socials delen dat ze bij ons eten.” De bovenste verdieping zal niet op tijd open zijn voor de opening, maar daar zal een cocktailbar komen en als decoratieve eyecatcher wordt er een echte boot aan het plafond bevestigd.

Toekomstplannen

Enes is ontzettend blij dat hij in dit pand zijn droom mag gaan waarmaken: “Dit is het pand waar eerst Restaurant Sultan zat. Ik kende de eigenaar, omdat ik hier ooit ben begonnen met werken in de horeca, toen ik net in Nederland was. Ik heb hem zelf benaderd met mijn plannen en gelukkig zijn we er samen uitgekomen.” Zijn toekomstplannen voor The Boathouse? “Hopelijk kan ik dit concept uitrollen en zijn er over een aantal jaren Boathouses in meerdere steden. Het liefst aan het water natuurlijk.”

Gerelateerde artikelen: