MADDOX Breda: vrijzinnige pub club met een laid back vibe

Waar in de wereld jij je ook begeeft, als je verlangt naar een thuisgevoel en gezelligheid dan beland je in een pub. MADDOX is zo’n locatie die je door de warme sfeer het fijne gevoel geeft van geborgenheid.

De nieuwste hotspot van Breda – MADDOX - vind je in een majestueus pand aan de Grote Markt, in de flank van de iconische Grote Kerk. "Op deze karakteristieke plek willen we graag een thuishaven zijn voor onze gasten," vertelt Peter Beuving, mede-eigenaar van de venue die hij samen met compagnon Jeroen Hersbach runt. "Ondanks de grootte van het drie verdiepingen tellende pand en het indrukwekkende trappenhuis in het midden van de zaak, is door de inrichting een warme pubclubsfeer gecreëerd."

Interieurarchitectenbureau Coster Design Services tekende voor het ontwerp en zorgde voor een verscheidenheid aan knusse zitmogelijkheden. "Op deze manier kunnen we op elk moment van de dag een passend aanbod doen: van lunch aan tafel – hoog of laag - naar borrelmoment in de fluwelen lounges, tot cocktailuurtje aan de riante bar, (private) diner in de ‘nestjes’ en een swingende clubnight onder de bezielende leiding van de DJ die er vanuit de booth voor zorgt dat je met de voetjes van de vloer gaat. Je bent welkom met je gezelschap om hier de hele dag door te brengen."

Laid back vibe

Beide heren aan het roer van MADDOX zijn gedreven, ambitieus en recht door zee. Bij hun eerste bezoek in 2021 zagen zij direct de potentie van het pand. Peter: "Al die wanden, vloeren en plafonds moesten wel invulling krijgen en worden voorzien van die laid-back-Irisch-pub-club vibe die we met MADDOX voor ogen hadden. We wilden hout en steen, reliëf en structuur, zwart en koper, leer en velours: het interieur is een mix van stijlen, materialen en meubelen geworden. Ruig, industrieel en rauw met de allure en finesse van een wereldse borrelplek. De warmte van de zaak zit ook in de sfeervolle verlichting die op elk moment van de dag kan worden aangepast. Van helder tijdens de lunch, naar intiemer voor de borrel- en cocktailmomenten en het diner, tot de moving heads aangaan voor de clubvibe." Een eyecatcher in de nok van het gebouw is de enorme muurschildering, aangebracht door twee Amsterdamse graffiti artiesten. De tekening toont iconische elementen uit de binnenstad zoals de Grote Kerk, de wachtpoorten van het Spanjaardsgat en een strofe uit het Bredaas ‘volkslied’ van Ben Brouwers: De Paarse Heide.

Pure gastvrijheid

Onder hospitalitybeleving verstaat Peter pure gastvrijheid. "Van moment van binnenkomst tot je weer naar huis gaat word je volledig ontzorgd in beleving. Er moet veel te zien zijn zonder dat je teveel wordt afgeleid van je intieme gesprek met je gezelschap. Onze collega’s moeten op het juiste moment bij je komen, niet pushen om nog een drankje te bestellen maar als gast moet je ook niet hoeven zoeken naar een ober. Om die standaard hoog te houden werken we met wijklopers die elk verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen sectie en investeren we voortdurend in de kennis en kunde van ons team. Elke tweede dinsdag van de maand borrelen we samen met alle collega’s, proeven we onze nieuwe wijnen en bieren en bespreken we de gang van zaken. Dat houdt ons team betrokken bij elkaar. Ons concept, het diverse aanbod, het team, de kaart en de inrichting: we zullen deze aspecten continu blijven monitoren om ervoor te zorgen dat dit blijft aansluiten bij onze visie en ambities."

Flexibele venue

Omdat MADDOX over een eigen eventmanager beschikt zijn de mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke en private evenementen eindeloos. "Dit pand leent zich uitstekend voor uiteenlopende events voor gezelschappen van tien tot tweehonderd personen", licht Peter toe. "Presenteer aan je collega’s de plannen voor de toekomst op het gigantische scherm, brainstorm aan de grote stamtafel of vier feesten en jubilea: onze flexibele venue is hét decor voor jouw privé of business event. Ons paradepaardje: je eigen taptafel! Naast events hosten streven we ernaar om op de vrijdag- en zaterdagavonden de ontmoetings- en borrelplek te zijn voor iedereen die verlangt naar een gezellige thuishaven in de binnenstad."

Gerelateerde artikelen: