Op weg naar duurzame gastvrijheidsbeleving met Code

Satelliet hospitality furniture bouwt al jaren aan een duurzame toekomst. En dat onderstreepten zij toen ze hun drie kernwaarden uitbreidden met een vierde. 'Tailor made, premium quality and full service' zijn de sleutelwoorden. En recentelijk is daar de vierde aan toegevoegd: 'in a sustainable way'.

En de duurzame lat van Satelliet ligt hoog; in 2030 moet 75 procent van de producten worden vervaardigd uit duurzame en/of hergebruikte materialen. Maar duurzaamheid is meer dan alleen gerecyclede materialen, het gaat ook om waarde toekennen aan samenwerkingen. Mooie initiatieven en samenwerkingen zorgen ervoor dat duurzaamheid mogelijk wordt gemaakt op het gebied van zowel mens als product. Het is dan ook een heuse missie en waar we hard aan werken om over een kleine 8 jaar de meest duurzame leverancier van hospitality meubilair in Europa te zijn.

De meubels uit de SUM-collectie (Still Usable Materials) breidt zich steeds verder uit. Inkoopdirecteur Robin Willemse legt uit wat dat inhoudt: “Wij weten meubilair te maken van verschillend hoogwaardig en herbruikbaar materiaal, zoals biologisch restafval of PET-vilt. Het lukt ons om hier een collectie meubelen van te maken. Ook passen we al een tijd vlechtwerk toe gemaakt van volledig gerecycled kunststof en frames van gerecycled aluminium. Deze meubels zijn ontwikkeld in samenwerking met onze partners in het buitenland. En van deze learnings wordt nu de nieuwkomer Code gemaakt.”

Post consumer waste

Het idee voor Code is ontstaan uit de voorgaande duurzame modellen die Satelliet ontwikkelden. De rug en zitting van de Code zijn gemaakt van gerecycled kunststof en bestaan uit 100% 'post consumer waste’. Het frame van de stoel is gemaakt van gerecycled aluminium. De stoel wordt volledig gemaakt in Indonesië. Eerst wordt het oude aluminium ingezameld en omgesmolten. Dit hernieuwde materiaal wordt daarna gebruikt om buizen te extruderen. Vervolgens wordt er een frame gelast en voorzien van een kleur door middel van poedercoating. De stoel wordt opgehangen en tijdens het elektrostatische proces wordt de kleurlak in poedervorm op het frame wordt gespoten. In de oven wordt de poeder vloeibaar om vervolgens uit te harden tot een sterke, mooie laag op het aluminium frame.

De zitting en rug zijn van gerecycled kunststof gemaakt. De kunststoffen worden per kleur gesorteerd en vervolgens omgesmolten waardoor de kenmerkende basiskleur met vrolijke spikkels ontstaat. De vormen van de zitting en rug worden gemaakt in een mal. Als deze eenmaal klaar zijn worden deze op het frame gemonteerd. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren: ocean blue, forest green, desert yellow en galaxy black en is stapelbaar. Wie voor een kleurrijk, vrolijk, stoer interieur durft te kiezen, zit goed met de Code.

Gerelateerde artikelen: