Celsius: de terrasinnovatie van het jaar

Horecava Innovation Award-winnaar Celsius maakt het mogelijk om je gasten 365 dagen per jaar te verwelkomen op je terras. In de koudere seizoenen geen gehannes met dekentjes en kleedjes om op temperatuur te blijven maar comfortabel en simpel warme billen op de verwarmende zitting en rug. De Celsius - een innovatie van Satelliet in samenwerking met Sit & Heat - is niet alleen een knappe terrasstoel, hij draagt ook een flinke steen bij aan energiebesparing en past daarom naadloos in de ambities van Satelliet om in 2030 de meest duurzame hospitality meubelleverancier te zijn.

Individueel comfort

Buitenstoel Celsius is voorzien van een slim en volledig geïntegreerd verwarmingssysteem dat werkt op een uitneembare en oplaadbare, long-life accu. Bij de stoelen worden dockingstations geleverd voor de accu’s, die elk ongeveer acht uur meegaan. De sensor in de zitting registreert het moment waarop je gast plaatsneemt wat ervoor zorgt dat de Celsius uitsluitend energie nut zolang deze in gebruik is. Gasten kunnen met een drie-standen-schakelaar zelf de intensiteit van de verwarming aanpassen en daarmee individueel comfort ervaren.

Duurzaamheid

Volgens de Franse négaWatt Association, een onafhankelijke en objectieve denktank van energie-experts, stoot een terras met vijf gasbranders in een winter evenveel CO2 uit als een nieuwe auto die 120.000 kilometer rijdt. Met de Celsius terrasstoel is het gebruik van een terrasverwarmer - die vaak continu aanstaat en niet alleen de gast maar de hele omgeving verwarmt - niet meer nodig. De besparing in energie ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen is ongeveer 95%. In meerdere opzichten is de Celsius stoel een duurzame manier om een jaarrond terras te exploiteren. Op een klimaatvriendelijke en zuinige manier.

Groeiende populariteit

De exploitatie van een jaarrond terras biedt volop kansen en mogelijkheden. Met de groeiende bewustwording bij de gast, de aandacht voor het milieu en de stijgende energieprijzen in acht genomen is de innovatieve Celsius een toekomstbestendige en kostenefficiënte oplossing voor een comfortabel winterterras. Buiten is het nieuwe binnen. Door in een buitenomgeving te verblijven groeit ons gevoel van welbevinden. Het terras stijgt mede daardoor enorm in populariteit en we zien steeds meer 365 dagen-terrassen. Een terras is namelijk gastvrij, uitnodigend en zorgt gedurende het jaar voor extra inkomsten. De Celsius geeft je de mogelijkheid hier optimaal van te profiteren.

Zien zitten, doet zitten

“Een uitkomst,” zo noemt Jim de Jong van ’t Nieuwe Kafé aan de Dam, de Celsius terrasstoelen waar hij op de Horecava tegenaan liep. “We waren meteen om en hebben er tachtig besteld die komend najaar worden geleverd. Dit gaat ons enorm veel energie besparen én we lopen hiermee vooruit op de nieuwe regelgeving.” Ook denkt de Amsterdamse ondernemer met de stoelen op frissere dagen meer gasten te kunnen trekken naar zijn terras. Via de menukaart en een aankondiging op bijvoorbeeld krijtborden brengt hij de verwarmende stoel onder de aandacht. Over de uitstraling van de Celsius terrasstoelen is hij erg te spreken: “Het verwarmingssysteem is niet zichtbaar en de stoelen zijn licht, stapelbaar en waterproof. Bovendien: zien zitten is doen zitten.” De Jong heeft nu al zin in het winterseizoen: “We bereiden ons voor op extra aanloop buiten. Dankzij de Celsius terrasstoel zijn er geen barrières meer voor een jaarrond terras.”

Voordelen

Benieuwd naar de mogelijke besparing en terugverdientijd als u kiest voor Celsius stoelen? Vul de Celsius Calculator in!

Gerelateerde artikelen: