• Pim de Lange | Ter Marsch & Co

Pim de Lange

Ter Marsch & Co: bloemrijke hotspot in Amsterdam

Toen Ter Marsch & Co in 2016 voor het eerst in Amsterdam hamburgers ging maken, zou dat eigenlijk tijdelijk zijn, maar het werd een succes en Ter Marsch & Co bleef. Na een grondige verbouwing is Amsterdam nu een bloemrijke hotspot rijker.

Tekst: Cor-Peter Pasma | Fotografie: Fred Sonnega

Ter Marsch & Co » is een idee van horecaondernemer Pim de Lange. Na zijn afstuderen aan de Hotelschool The Hague besloot hij eerst in Dubai te onderzoeken of de corporate wereld wat voor hem zou zijn. In 2014 keerde hij terug naar Nederland om voor zichzelf te beginnen. “Ik had Michael van Bruggen, vastgoedontwikkelaar, ontmoet tijdens mijn studie in Amsterdam en altijd contact onderhouden. Wij besloten om te gaan samenwerken”, zegt De Lange. Toen tijdens de verbouwing van zijn eerste vestiging aan de Witte de Withstraat in Rotterdam een glas in loodraam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van de 125 jaar oude ambachtelijke vleeshouwerij die er ooit huisde, was de naam van het bedrijf snel gekozen.

Het grillrestaurant werd een daverend succes: De Lange sleepte er de Gouden Burger Spatel mee in de wacht en mocht de titels Beste Hamburger van Rotterdam en Beste Burger van Nederland door horecavakbeurs Horecava bijschrijven. “Die prijzen hebben ons enorm geholpen om op deze plek terecht te komen”, stelt De Lange. Hij keek al langer rond in Amsterdam maar kon geen geschikte centrumlocatie vinden. “Ik ben er van overtuigd dat alle awards die we al zo snel kregen, hebben meegespeeld toen NH Hotels ons vroeg het burgerconcept in hun hotel-restaurant te implementeren.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Ter Marsch & Co, Amsterdam

Aanvankelijk zou de samenwerking ongeveer tien maanden duren, maar inmiddels laat NH Hotels de gehele horeca aan Ter Marsch over. “Dus ja, inderdaad, we doen ook het ontbijt voor de hotelgasten en de roomservice. Dat was eerst wel even wennen omdat ik natuurlijk helemaal niet gewend was aan die schaalgrootte. Maar het ging vanaf het begin goed”, zegt De Lange.

Lekker uitbundig!

Zo goed zelfs dat besloten is om een langdurige samenwerking aan te gaan. “En dus besloten we ook tot een forse verbouwing. We zitten hier op de kruising van de Singel met de Vijzelstraat, het begin van de bloemenmarkt, dus dat wilden we graag terug laten komen in het interieur. Lekker uitbundig met veel kleur en veel bloemen”, zegt Pim de Lange. Zo zijn bijvoorbeeld alle kolommen bekleed met mozaïek van kunstenares Hanneke van de Pol. Opvallend is ook de enorme bar die in het midden van de zaak staat. “Die zorgt ervoor dat mensen zich niet geremd voelen om binnen te komen. Je gaat immers gemakkelijker aan een bar staan of zitten, dan aan een tafeltje”, stelt Pim de Lange.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Ter Marsch & Co, Amsterdam

Ter Marsch & Co is alweer een aantal weken open » en het loopt aardig storm. “Al zijn er altijd wel dingen die we nog kunnen verbeteren. Zo wil ik bijvoorbeeld een betere verbinding met het hotel hebben, maar daar wordt aan gewerkt.”

Het geheim van het succes? “We zijn laagdrempelig maar we doen nooit concessies aan de kwaliteit en maken alles zelf. We hebben goed vlees en mooie verse producten. Bij de gerechten hebben we hulp gehad van Olaf Oldenburg die de recepten voor de hamburgers en de sauzen heeft ontwikkeld. Hij heeft ervaring in verschillende Michelin-keukens. Het is gewoon allemaal erg lekker”, zegt Pim de Lange.

Lees ook: Charlotte Nieuwland (Dark&Stormy) over Ter Marsch & Co »

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×