• Mood Strijp-S, Eindhoven

Foto: Veel afwisseling in zitaanbod bij Mood Strijp-S, Eindhoven.

'Shop-in-shop' op het terras

Heel veel mensen betekent ook heel veel wensen. Het liefst trek je het terrasbezoek gedurende de dag zo lang mogelijk door, maar dat vraagt soms om een specifieke aanpak. Welke dat is, lees je hier.

Een terras is multifunctioneel. Geschikt voor een kort pauzedrankje, lunch, uitgebreid borrelen, gezellig aanschuiven, intiem dineren, happy hour, noem het maar op. De ondernemer bepaald met zijn aanbod waar de gast bij hem voor terecht kan. De volgende vraag is dan echter: sluit de indeling van het terras ook bij dat aanbod aan? Gevarieerd gebruik van het terras vraagt om een diverse indeling. 

Misschien dat je het ‘shop in shop’ principe wel kent. Verschillende merken krijgen hun eigen vierkante meters binnen een overkoepelend concept, zodat ze hun merchandise kunnen aanbieden op de manier zoals hun past. Er is nog steeds een divers aanbod onder één dak (wat de klant ten goede komt), maar wel in de eigen kracht en uitstraling van het merk in kwestie. Iedere shop heeft dan vaak ook nog eigen personeel in huis staan voor een complete beleving.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Nouveau Van Ham, Breda

Foto: Het 'shop-in-shop' principe in de praktijk bij Nouveau Van Ham in Breda. Door een divers zitaanbod is er voor elk wat wils.

Waarom zouden we dit principe niet op het terras terug laten komen? Zorg dat je de verschillende momenten van de dag en wensen van de gast pakt en daarop anticipeert met de inrichting van je terras: statafels voor happy hour, terrasbanken voor de uitgebreide borrel, ingedekte tafeltjes voor diner, een grote stamtafel om gezellig aan te schuiven en ga zo maar door. 

Buiten het feit dat je optimaal gebruik maakt van de verschillende momenten en uren in een dag, zal de gast het ook als prettig ervaren. Door kleine hoekjes te creëren, voelen gasten zich minder snel een nummertje op een groot terras en worden ze omringd door de mensen die op dat moment de behoefte hebben aan eenzelfde soort terrasbeleving. Dit maakt het voor personeel ook makkelijker om in te schatten waar de gast behoefte aan heeft en kan hier met zijn of haar expertise op inspelen.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×