Restaurant Rouhi als verlengstuk van het Rituals-merk

Rituals Cosmetics lanceert ter ere van haar 20-jarig bestaan, op woensdag 21 oktober, een holistisch winkel- en lifestyleconcept: House of Rituals. In deze nieuwe flagshipstore, gelegen aan het Spui in Amsterdam, kunnen bezoekers ontsnappen aan de hectiek van alledag.

Onderdeel van dit gloednieuwe concept is het restaurant op de begane grond waar Vermaat en ESTIDA samen verantwoordelijk voor zijn. ESTIDA voor het interieur- en Vermaat voor het foodconcept. We spreken Hendrik Franken, Director Marketing & Concepts bij Vermaat en Michel Ruijgrok, Art Director en eigenaar van ESTIDA over deze grootse ontwikkeling in de wereld van retail. Iets zoals dit vind je nog niet in Nederland volgens beide heren.

“Het traject begon zo’n 3 jaar geleden toen het idee voor ‘s werelds grootste Rituals flagshipstore ontstond, maar het was uiteindelijk iets meer dan een jaar geleden dat Michel en ik samen aan tafel kwamen te zitten om het food- en interieurconcept samen te brengen tot wat nu restaurant Rouhi is”, zegt Hendrik.

360 graden beleving

Het doel van House of Rituals is een 360 graden beleving rond het merk te creëren en hierbij zowel de trouwe Rituals ‘believer’ als het winkelend publiek te verrassen met een exclusieve ervaring rondom het merk Rituals. Rouhi vervult hierin het smaakmakende element. “Het is een op zichzelf staand concept, maar tegelijkertijd ook een verlenging van de totale Rituals beleving”, zo zegt Michel.

Oosterse invloeden 

Het wordt dan ook zeker een concept met bijzondere producten, zo zegt Hendrik: “Rouhi is een Arabisch woord en betekent ‘mijn ziel’. Vanuit Aziatische en Arabische invloeden zijn we op zoek gegaan naar de combinatie van ‘spiritual food’ – wat hart en ziel bevredigd – en ‘physical food’ – wat lichaam en geest voedt. Combineer deze twee elementen met elkaar en je hebt ‘soulfood’.”

Hij vertelt verder: “Bij Rouhi willen we de zintuigen van onze gasten prikkelen met verrassende smaken en structuren: ‘food for the soul’. Maar het gaat verder dan dat. We willen dat de filosofie van Rituals ook terugkomt in de hospitalitybeleving van het restaurant met details en rituelen die verwijzen naar ‘The Art of Soulful Living’. Al met al moet het een hartverwarmende en rijke ervaring worden.”

De tekst gaat verder onder de foto

Rijk oogt het restaurant zeker als je de renderingen bekijkt – die overigens al snel aangezien worden voor foto’s, zo echt zien ze eruit. Michel licht toe: “Het interieur is rijk gestoffeerd en met oog voor detail ingericht, iets wat goed bij zowel Rituals als ESTIDA past, maar wat vooral het door Hendrik beschreven foodconcept versterkt. Ieder detail is onderdeel van een samenhangend geheel, dat is belangrijk. Dat zorgt ervoor dat de gast het restaurant met een wow-gevoel verlaat.”

Op de vraag of dit de toekomst van retail is, hoeven de heren niet lang na te denken. “Het gebeurt al, het is nu!” zegt Hendrik. Michel vult aan: “Retail wordt steeds meer leisure. Mensen maken van winkelen een dagje uit, en daar hoort horeca ook bij. Combineer deze twee om je merk te versterken en de verblijfsduur van je gast te verlengen.” Daar zit alsnog wel onderscheid in vindt Hendrik: “We kennen dit in sommige gevallen al als blurring, maar wat we met House of Rituals en Rouhi doen gaat veel verder dan dat. Het is een extensie van het merk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Tommy Hilfiger Café in Parijs. House of Rituals, en in ons geval Rouhi, moet je straks gewoon voelen, proeven en beleven.”

Gerelateerde artikelen: