Design als onderscheidende touch

‘Design is one of the few disciplines that is a science as well as an art,’ stelt de Amerikaanse Designer Debbie Millman. Satelliet hospitality furniture is het daar hartgrondig mee eens. Volgens het credo ‘creating places to remember’ creëren wij inspirerende, gastvrije en uitnodigende hospitality omgevingen. Design en ontwerpen is een core discipline in onze organisatie waaruit ook het unieke label Satelliet Originals is ontstaan: een merk met een geheel eigen signatuur.

De designers bij Satelliet ontwerpen modellen die tijdloos of trendy van stijl zijn, klassiek of hightech en alle trends en stromingen daartussenin. Samen vormen ze een aansprekende en exclusieve collectie. Deze collectie biedt ondernemers, architecten en designers die onderscheidende touch om een succesvol hospitality project te creëren.

Verbeeldingskracht

Een allemansvriend in de Originals collectie is de comfortabele Tonic - een veelzijdige stoel ontworpen door Studio Satelliet - die zich gedraagt als een kameleon en daardoor gemakkelijk te plaatsen is in verschillende settings. Nieuwe aanwinst in de Originals collectie is de Cozito van de Nederlandse product- en meubelontwerper Jan Dijkstra. Met zijn designs wil Jan graag ‘het dagelijks leven minder gewoon maken’. Zelf typeert hij zijn ontwerpen als ‘vriendelijk, vrolijk, sympathiek en altijd een beetje eigenzinnig’. Door optimaal gebruik te maken van zijn creativiteit en verbeeldingskracht, brengt hij zijn ontwerpen tot leven zodat die op hun beurt een ruimte voorzien van karakter. De opvallende Cozito is een ontwerp met een eigen signatuur: clubachtig, deels transparant, met vriendelijke vormen en een hoge mate van aaibaarheid.

Danceable interieur

De veelzijdige Tonic en de eigenzinnige Cozito spraken dusdanig tot de verbeelding van interieurontwerper Debby Nuyens – Deb.Styles Horeca inrichting – dat zij deze modellen toepaste in shared dining restaurant Mooij: de nieuwste hotspot - in één van de oudste horecapanden van Alkmaar - waar een casual chique dresscode geldt. ‘De eigenaars wensten een jungle barok vibe met internationale allure en een Zuid-Amerikaanse touch,’ licht Debby toe. ‘Tropical fever vibes hebben we gecreëerd door veelvuldig gebruik van kleur, textuur en groendecoratie. De levenslustige latin sfeer vertaald zich in floratinten, abstracte prints en onderscheidende meubelen. Alsook in het gebruik van organische vormen en maatwerk 3d tegels naar eigen ontwerp. Overal in het restaurant - op wijnglazen, soms in het oog springend, soms verscholen en in de keuken – tref je de ananas: het Zuid-Amerikaanse symbool voor gastvrijheid. Het geheel is een los, danceable interieur geworden.’

Gerelateerde artikelen: