Citygrammable | Rotterdam

Nederland barst van de mooie steden met eigen, inspirerende hotspots die we highlighten in deze rubriek. Na 'metropool van het Noorden' Groningen en bourgondisch Den Bosch brengt de hotspottour ons deze editie naar opwindend Rotterdam. Dit Manhattan aan de Maas - met de meest imposante skylines en architectonische iconen als de Erasmusbrug, Rotterdam Centraal en de Euromast - staat bol van de kunst, cultuur en design. Toer je mee?

Brasserie Woodz

Aan de rand van het Kralingse Bos, op één van de mooiste plekjes aan het water, vind je dé hotspot van Kralingen: Brasserie Woodz. Een plek waar de hippe, levendige cityvibe zich naadloos voegt met de sereniteit van de natuur. De complete restyling - door gebruik van veel hout, groene marmeren tafeltjes, custom stoffering met bloemen en de mussen uit het logo en veel gekleurde bloemstukken - heeft geleid naar een warme uitstraling in een restaurant met wereldse allure.

Matelief

n de pittoreske Oude Haven, direct gelegen aan het water en met uitzicht op het Witte Huis én de Willemsbrug, biedt Matelief de ultieme Rotterdamse beleving. Op deze iconische locatie – die haar naam dankt aan de haringkoopman-weduwe die zich met haar zeven kinderen knap staande hield in het mannenbolwerk - komen bekende, historische zeehelden opnieuw tot leven. Het gedurfde, stoere interieur met felle kleuren en de gewaagde kunstwerken van Barre Verkerke kent ook een zachte kant door de ronde vormen van de bar en banken.

21Pinchos Markthal

De vorm van het gebouw is een architectonisch huzarenstuk, de binnenkant van de Markthal is al even iconisch. Kunstenaar Arno Coenen creëerde het grootste kunstwerk in Nederland: de Horn of Plenty. Met haar oppervlakte van 11.000m2 en heldere kleuren is het begrijpelijk dat dit de Sixtijnse kapel van Rotterdam wordt genoemd. Op deze prachtige plek ontdek je het gloednieuwe en sfeervolle dakterras van 21 Pinchos. Een concept – gebaseerd op 'innovador, conexíon & realmente' - dat liefde voor het Spaans eten, drinken en de eetcultuur laat zien en aanvoelt als thuis.

Bar Pepito

Op de hoek van de Binnenrotte en de Meent - de meest glamoureuze straat van Rotterdam - tref je de nieuwe hotspot: Bar Pepito. In deze knusse cervecería, mét een zonovergoten terras, kun je Mediterraan genieten in hartje Rotterdam. Loop gezellig binnen en geniet van de beste mediterrane bites en de mooiste dranken: van Portugese Pastel de Nata tot Spaanse Conservas. Het warme interieur met aardse tinten en veel hout nodigt uit tot langdurig genieten. ¡Que aproveche!

Kyatcha

In de bruisende en levendige Leuvehaven, in het Port Pavilion middenin het Maritiem District en vlakbij de iconische ‘De Zwaan’, vind je het kosmopolitische restaurant Kyatcha, wat ‘dromen vangen’ betekent. Kyatcha staat voor kakelverse sushi en traditionele Japanse gerechten met een creatieve twist. De focus ligt op het Japanse concept ‘omakase‘, waarin je als gast compleet opgaat in de kunst van sushi. Het intieme interieur is al even betoverend: subtiele Aziatische accenten en een verfijnde sfeer door het gebruik van luxe materialen en warme kleuren. Dat perfectie zit in de details zien we doordat het prachtige textiele behang overvloeit in de stoffering van de banken.

Gerelateerde artikelen: