Resysta

Zou het niet mooi zijn? Een weer- en waterbestendig materiaal dat eruit ziet en voelt als hout. Een materiaal dat wordt vervaardigd uit duurzame grondstoffen en bestand is tegen water, zon, wind en koude. Een materiaal dat grondstoffen bespaart, nauwelijks aan slijtage onderhevig is en altijd van hoge kwaliteit is.

Dit klinkt als een illusie, maar niets is minder waar. Na 15 jaar intensief onderzoek wist een Chinees bedrijf een materiaal te ontwikkelen dat aan alle hierboven beschreven eigenschappen voldoet: Resysta. Een hybride materiaal dat voornamelijk uit de vliesjes van rijstkorrels bestaat. Een natuurlijk afvalproduct als basis voor materiaal dat eruit ziet als hout met de eigenschappen van kunststof.

Daarnaast vergrijst of vervaagt Resysta niet en is het materiaal niet vatbaar voor schimmels. Daarom is het uitermate geschikt voor outdoor toepassing in bijvoorbeeld tuin- en terrasmeubelen », schuttingen, vlonders en gevelbekleding. Het is niet gek dat Resysta door de uitvinders ervan een wonder wordt genoemd.

Kenmerken

✓ Waterbestendig
Resysta absorbeert geen water. Daardoor kan het niet versplinteren, barsten of uitzetten. Deze eigenschappen maken van Resysta een extreem duurzaam materiaal.

✓ Te verwerken als hout
Zagen, frezen, boren, schuren, lakken en buigen - Resysta kan op dezelfde manier ver- en bewerkt worden als hout. Het beschikt zelfs over een doorslaggevend voordeel: Resysta barst en versplintert niet.

✓ UV-bestendig
Resysta is extreem goed bestand tegen de nadelige gevolgen van ultraviolette straling

✓ Duurzaam
Resysta bestaat hoofdzakelijk uit de vliesje van rijstkorrels, een bijproduct van de rijstproductie.

✓ 100% recyclebaar
Resysta kan worden verpulverd en gebruikt als grondstof voor nieuwe Resysta-producten

Formule van de toekomst

Resysta voldoet al vandaag aan de technische en ecologische eisen van morgen. Door haar levensduur en duurzaamheid zijn er volledig nieuwe ontwerpen mogelijk. Het versterkte, hybride materiaal wordt geproduceerd van ongeveer 60% rijstvliesjes, 22% steenzout en 18% minerale olie, waardoor het zowel milieuvriendelijk als extreem weerbestendig is. Resysta is niet tot nauwelijks vatbaar voor de schadelijke gevolgen van zon, regen, sneeuw of zout water. Tegelijkertijd vraagt Resysta amper onderhoud of verzorging.

Bovendien zorgen producten van Resysta voor een gunstige ecobalans. Beide componenten van Resysta, het polymere materiaal en de versterkende vezel, zijn 100% recyclebaar. Daarnaast heeft Resysta een lange levensduur, vraagt het amper onderhoud en bevat het geen conserveermiddelen om insecten en schimmels tegen te gaan. De slogan van Resysta is niet voor niets het betere hout.

Resysta meubilair

Satelliet staat midden in de maatschappij en is zich bewust van haar invloed op de samenleving en het milieu. Wij erkennen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst zodat de generaties na ons in hun behoeftes kunnen blijven voorzien. Daarom hanteren wij de principes en kernthema’s van ISO 26000, de wereldwijd erkende richtlijn voor MVO. Sinds vele jaren investeren wij in duurzame oplossingen voor de productie van onze meubelen, waaronder de toepassing van een duurzaam materiaal als Resysta. Onze collectie beschikt over een gevarieerde meubellijn van banken, krukken, tafels en tafelbladen.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×