AAN TAFEL: Are you WELL? - 16 mei / Inspirium, Breda


Op donderdag 16 mei a.s. zal het gevarieerde middagprogramma in het teken staan van de invloed dat het interieurontwerp bij de juiste toepassing van materialen kan hebben op het welzijn en de gezondheid van gebruikers. Het belooft een confronterende, informerende en bovenal inspirerende bijeenkomst te worden met als thema: Are you WELL? - The essence of wellbeing interior design. 

Het AAN TAFEL programma wordt afgetrapt met vier krachtige pitches van de aanwezige sprekers. Zij nemen ons mee in hun verhaal en krijgen de gelegenheid het thema van deze middag vanuit een eigen invalshoek te belichten.

Vervolgens schuiven alle sprekers aan tafel bij journalist en gespreksleider Puck Kerkhoven. Zij gaan met elkaar en de aanwezigen in de zaal het gesprek aan over de invloed van interieur op welzijn en de gezondheid. Is de invloed van kleuren en materialen daadwerkelijk zo groot als beweerd wordt of wordt dit sterk overtrokken? Samen gaan we op ontdekking. Wat zijn de uitdagingen, hoe ambitieus mogen we zijn en wat wordt de nieuwe standaard?

PROGRAMMA & SPREKERS


13:00u - 13:30u     Lunch (optioneel)*
*Selecteer hiervoor in het aanmeldproces het ticket inclusief lunch

13:30u - 14:00u     Inloop en ontvangst met koffie


14:00u - 17:00u     Programma AAN TAFEL met pitches en tafelgesprek

  • Evelien Koekkoek - Interieur en een vitale omgeving (WELL AP)
  • Els Zijlstra - De identiteit van materiaal (MaterialDistrict)
  • Ricco Fiorito - Techniek en circulariteit (CooLoo)
  • Avelien Thoben en Nelleke Minten - De toepassing van natuur (Biophilic Design Agency)

17:00u - 18:00u     Borrel

SPREKERS & GASTEN

Evelien Koekkoek // Well AP

Interieurarchitect en WELL AP Evelien Koekkoek, richt zich met haar ontwerpen specifiek op vitale bedrijfsruiten. Gezonde werknemers zorgen volgens haar voor een hogere productiviteit, maar ook voor meer creativiteit en betrokkenheid binnen de organisatie.

Koekkoek doet onderzoek naar gezonde kantoorinterieurs waar werknemers worden gestimuleerd om meer te bewegen en waar de balans tussen lichaam en geest centraal staan. Hiervoor gebruikt ze gezondheidsbevorderende ontwerpprincipes die zijn toegespitst op de toepassing van materiaal, licht, lucht en beweging. In haar ontwerpen maakt ze aansluitend gebruik van de juiste combinatie tussen omgevingspsychologie, ‘healing environment’ en een praktische ontwerpmethode. Hierdoor wordt alle potentie tot verbetering benut.

Gezondheid en beweging zijn Koekkoeks voornaamste uitgangspunten en inspiratiebronnen voor haar interieurontwerpen. Met haar achtergrond als topsporter en ruime ervaring in interieurontwerp, benadrukt ze het belang van gezonde en vitale werknemers.

  • Evelien Koekkoek

  • Els Zijlstra (MaterialDistrict)

Els Zijlstra // MaterialDistrict

Stelling: 

“Maar de belangrijkste (en wellicht de leukste) pijler, is de identiteit van een bepaald materiaal. Deze identiteit bepaalt de doelgroep, de branding en het DNA van de opdrachtgever, want: wat is de geur/kleur van de Rabobank die staat voor veiligheid en betrouwbaarheid, welke materialen horen bij de werkkamer van Willem Alexander, welke materialen in een school zorgen voor betere leerresultaten, welke materialen in een ziekenhuis versnellen het genezingsproces, welke materialen horen bij een Japanse luxe bar en welke bij de lobby van het CitizenM hotel? Een persoonlijke, culturele, sociale en nationale identiteit kan ook aan materialen worden gegeven, daar hebben we een relatie mee alsof het een karakter heeft.”

Els Zijlstra is Creative Director bij MaterialDistrict en benaderd de toepassing van materiaal in een interieur vanuit de gedachte dat materialen een betekenis, functie en identiteit hebben. Het gebruik van materiaal in een interieur en het welzijn van de gebruikers, kunnen volgens haar vanuit vele hoeken benaderd worden. Denk aan: de biologische en psychologische reacties op de zintuigelijke belevingen, de functie van een anti-stress of ‘helende’ omgeving, en de toepassing van materialen die direct bijdragen aan een gezond binnenklimaat.

Tijdens haar pitch zal Zijlstra verschillende architectuur voorbeelden en materiaalontwikkelingen benoemen, maar zal de focus vooral liggen op een leuke en interactieve sessie waarbij deelnemers zich meer bewust worden van relaties met materiaal. “Aangezien doelgroepen en hun wensen tegenwoordig zeer divers zijn, spreek ik niet van trends, maar het vastleggen van de identiteit en dat vertalen naar de juiste materialen.”

Make it matter!


Ricco Fiorito // CooLoo

Stelling: 

"Als een ontwerp maar één levenscyclus kan doorstaan, is het slecht ontworpen."

Ricco Fiorito is Commercial Director bij CooLoo en houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van gecoate producten en afwerkingen in alle allerlei soorten en maten, op basis van hard- en zachtschuim vormen. Deze coatings worden gemaakt van afval- en restmateriaal en kunnen worden aangebracht op vrijwel ieder oppervlak, iedere vorm en in iedere maat. Dit maakt het mogelijk om unieke en gepersonaliseerde ontwerpen te creëren. Vanuit zijn rol zoekt Fiorito constant de grenzen op in het ontwerpen en produceren van meubilair met afval- en restmaterialen.

Volgens Fiorito is het doel om ‘zero waste’ producten te ontwikkelen en creëren die binnen een circulaire economie passen; iets waar meer aandacht aan besteed zou moeten worden. Hiervoor werken ze onder andere samen met bedrijven die stof recyclen, leerproducenten, bedrijven die schuim recyclen en nog vele anderen. Op deze manier zijn ze constant op zoek naar nieuwe manieren om afvalmaterialen op een kwalitatief hoogstaande manier te gebruiken. Soorten coatings die hieruit zijn voortgekomen zijn CooLLeather en CooLCork, waarbij afval wordt gebruikt uit de kurk- en leerindustrie. Tijdens het event zal Fiorito zijn bijdrage vooral toegespitst zijn op techniek.

  • Ricco Fiorito (CooLoo)

  • Avelien Thoben en Nelleke Minten (Biophilic Design Agency)

Avelien Thoben en Nelleke Minten // Biophilic Design Agency

Stelling: 

“Door bewust natuurlijke elementen te gebruiken in interieur- of bouwkundig design, maken we onbewust opnieuw contact met de natuur. Zo brengen we de buitenwereld naar onze gebouwde wereld.”

Avelien Thoben en Nelleke Minten van ThobenMinten Architecten zijn de medeoprichters van de Biophilic Design Agency en bundelen met dit bedrijf hun kennis, en die van Lianne Bongers, over de toepassing van natuurlijke elementen in interieurontwerpen. Biofilie is de ‘liefde voor het leven of levende systemen’; wat duidt op onze inherente menselijke band met de natuur. Volgens de dames voelt het in onze verstedelijkte wereld vol technologie en industriëlen architectuur soms alsof deze cruciale band praktisch verloren is gegaan. Biophilic Design is een innovatieve manier om die verbondenheid te benutten voor het creëren van natuurlijke woon-, werk- en leeromgevingen. Tijdens het event zullen zij deelnemen aan het tafelgesprek vanuit de invalshoek natuur.

LOCATIE

INSPIRIUM, BREDA

Inspirium is een unieke formule op het gebied van gastvrijheid en interieur. Het is een 7000 m2 grote belevingswereld met 16 inspirerende partners op het gebied van interieur, techniek, equipment, dienstverlening en kennisevents. Synergie, inspiratie en beleving: daar draait het om in Inspirium.

Het doel is om de synergie tussen de partners en de markt waarin hospitality een rol speelt te vergroten. Hiervoor zijn 5 belevingsgebieden gebouwd, waarin de partners elkaar op een creatieve manier uitdagen en aanvullen.

Inspirium
Kronenburgwerf 20
4812 XR Breda
076 - 523 03 95

www.inspirium.nl

  • Inspirium
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×