Sophias: twee concepten in één totaalbeleving

Voor de herontwikkeling van een kantoorpand in Leeuwarden ging Studio Berghout de uitdaging aan om twee concepten samen te laten smelten. Urban Bistro en City Garden Sophias en Frame Offices delen in dit pand de entree en willen bezoekers een totaalbeleving bieden. Kim Berghout nam de levendige binnentuin als uitgangspunt voor het ontwerp en haalde vervolgens het groen naar binnen.

Voor de herontwikkeling van een kantoorpand in Leeuwarden ging Studio Berghout de uitdaging aan om twee concepten samen te laten smelten. Sophia’s en Frame Offices delen in dit pand de entree en willen bezoekers een totaalbeleving bieden. Kim Berghout, interieurarchitect van Studio Berghout: “De wens van de opdrachtgevers was om een gezamenlijk ontwerp te creëren. Zodat de bezoeker het gevoel heeft dat restaurant en kantoorconcept één geheel zijn. Dit is ook precies de kracht van Frame Offices, zij gaan een symbiose aan met de horecaonderneming.”

De binnentuin naar binnen getrokken

De reusachtige binnentuin van Sophia’s, was het uitgangspunt voor het ontwerp. Studio Berghout transformeerde de tuin tot een levendig groen, urban chic stadsterras. Kim: “Vervolgens heb ik de stijl van buiten naar binnen doorgetrokken. Veel groen, natuurlijke materialen, maar alles gecombineerd met een tikkeltje glam om zo ook in de wintermaanden het gevoel te hebben in een luxe groen stadsparadijs te vertoeven.”

Gerelateerde artikelen: