Shinzo, Luxemburg: cocktails uit het hart

Een goed uitgedacht interieurontwerp brengt het concept van je restaurant naar een hoger niveau. Dat snappen de meeste horecaondernemers in Nederland maar al te goed. Maar ook in het buitenland zijn er hotspots te vinden die dit helemaal begrepen hebben. Zo is Shinzo, een cocktailbar met innovatieve keuken, dé plek waar je geweest moet zijn in Luxemburg. De zaak, waarvan de naam ‘hart’ betekent in het Japans, opende begin februari haar deuren. En je raadt het al, deze bar stal gelijk ons… hart.

Fotografie: Vincent Remy

Als je een cocktail bestelt bij Shinzo in Luxemburg, dan krijg je een kunstwerk in je glas. Bijna te mooi om op te drinken, maar te lekker om te laten staan. Kies je ervoor om ook te dineren bij Shinzo dan zullen naast de cocktails de inventieve fusion-gerechten je niet teleurstellen. Een sublieme opmaak en een waar feestje voor de smaakpapillen. Om de zintuigelijke reis compleet te maken mag het interieur natuurlijk niet achterblijven.

Kleurenpallet Van Gogh

Ondernemers Maxime Sarra en Victor Weber kozen het Nederlandse Kroeze Interieur om de totaalbeleving te vervolmaken. Zo kwamen ze tot een warm, sfeervol, luxueus en tikkeltje exotisch eindresultaat. Het gekozen kleurenpallet is al even kunstzinnig als de cocktails en gerechten van Shinzo; het goud en blauw lijkt weggelopen uit de schilderijen van Van Gogh. De stoelen met velours en de marmeren tafels geven de ruimte een haast vorstelijke look. Toch is de inrichting van het restaurant naast elegant, eigentijds en verfijnd ook warm en comfortabel. Een plek waar je het tot in de late uurtjes gezellig hebt met je vrienden of je geliefde.

Bar als blikvanger

Natuurlijk is de bar een blikvanger in de zaak. De plek waar al die prachtige verfijnde dranken gemixt worden. De spiegels boven de bar en de hoge barkasten accentueren de hoogte in de ruimte. Aan de bar sierlijke, eigenzinnige krukken met blauw fluwelen rugleuning en zitting met subtiele goudkleurige franjes om de
chique look compleet te maken.

De ondernemer en de cocktailkunstenaar

Bij Maxime Sarra stroomt er restaurateursbloed door de aderen. Zijn vader runt, met een passie voor kwaliteit en mooie producten, diverse horecazaken in Luxemburg. Twee jaar geleden ontmoette Maxime zijn huidige zakenpartner Victor Weber. Weber heeft een achtergrond in patisserie en mixologie, de kunst van het cocktails maken. Hij deed ervaring op in Londen, Frankrijk, Azië en Australië. Sarra zag in hem de ideale persoon om een innovatieve cocktailkaart samen te stellen. Hij deelde de kaart op in drie aktes, als een diner met voor- hoofd en nagerecht. De smaken gaan van zacht en verfijnd naar steeds intenser en complexer. De cocktails zijn geïnspireerd op de reizen van Weber en bevatten mooie ingrediënten.

Historisch Luxemburg

Het oude centrum van Luxemburg werd in 1994 benoemd tot UNESCO-wereldcultuurerfgoed. De charmante en levendige stad is uiterst sfeervol, dynamisch en multicultureel. Ook wel het 'groene hart' van Europa genoemd door het autovrije centrum omringd door groen. Een bezoekje waard!

ReUnited

ReUnited, een stoel uit de roaring twenties. De kruk is ontworpen door Lars Snellaars voor Satelliet Originals. Een typisch Snellaars ontwerp: met een duidelijk verhaal en een functionele vormgeving. De ReUnited kruk verwijst naar die levendige periode een eeuw geleden. Dat betekent geen strakke, hoekige vormen maar juist zacht en rond. De ReUnited weerspiegelt de maatschappij waarin we nu leven. Het ontwerp valt op door de Art Deco stijl en een kruis in de rugleuning. De expressieve stoel kan geleverd worden in goud en zilver in combinatie met verschillende kleuren. De bekleding is lekker zacht. De franjes zijn als de onzin van het leven: je hebt ze niet nodig, maar ze maken alles leuker. Het frame kan in diverse RAL-kleuren worden uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen: