Ontwerper Erik Remmers: voorliefde voor hout

Erik Remmers, mede-eigenaar van Art2Go interieurprojecten, en Satelliet hospitality furniture creëerden samen al creatieve hospitality interieurprojecten. Logisch, omdat Art2GO en Satelliet begrijpen wat er nodig is voor een gastvrij en onderscheidend interieur. Een interieur met karakter waarin de zintuigen geprikkeld worden, waar je doelgroep zich thuis voelt én tegelijkertijd verrast wordt. Vanuit die gemeenschappelijke visie ontwikkelde zich een samenwerking die leidde tot de ontwikkeling van de Pebble voor Satelliet Originals.

Hoe zijn ontwerpcarrière zich heeft ontwikkeld en hoe het uiteindelijke ontwerp van de Pebble tot stand is gekomen verteld Erik zelf. "Ik ben Erik Remmers en in het dagelijks leven houd ik mij voornamelijk bezig met het ontwerpen en begeleiden van zakelijke interieurs voor de hospitality en office markt."

"Mijn eerste echte bijbaantjes waren in een timmerfabriek en bij een interieurbouwer. Daar is mijn liefde voor hout ontstaan en later ook voor maatwerk interieurs en meubels. De keuze voor de opleiding Meubeldesign in Den Bosch was voor mij dan ook een logische keuze. Nadat ik klaar was met de opleiding, nu ongeveer 14 jaar geleden, ben ik na een stage blijven werken bij Art2Go Interieurprojecten. In de opvolgende jaren is het bedrijf veranderd van een interieurbouwbedrijf naar ontwerpbureau en ben ik het bedrijf, samen met mijn compagnon, verder gaan ontwikkelen tot wat het nu is. Wij ontwerpen en begeleiden creatieve interieurprojecten voor de hospitality en office markt."

"Vanaf het begin heeft Art2Go een duidelijke focus gehad op hospitality interieurs. Daar zijn de laatste twee jaar steeds meer office interieurs bij gekomen. Een interessante markt die erg in ontwikkeling is en waar steeds meer invloeden vanuit de hospitality hun weg vinden. Met onze expertise kunnen we ook deze markt voorzien van de juiste adviezen en werkomgevingen creëren waar iedereen zicht thuis voelt en verbonden met elkaar is."

"Na het afronden van mijn opleiding was ik, naast mijn werk en veel actiever als de afgelopen jaren, bezig met het ontwerpen van meubilair en zelfs verlichting. In die tijd zijn er onder andere een serie tafels en lampen bij verschillende leveranciers in productie genomen. Uiteindelijk werd het wat te druk met de projecten van Art2Go en is het ontwerpen van meubels even op een laag pitje komen te staan."

Hout

"Een tijdje geleden merkte ik echter aan mezelf dat ik me steeds meer begon te storen aan de hoeveelheid stalen frames en onderstellen die voor veel stoelen en andere meubels gebruikt werden in de markt. Er was steeds minder hout te vinden in de collecties wat in mijn ogen juist een heel mooi en veelzijdig materiaal is om mee te werken. Tijd voor verandering dus en tijd om weer te gaan schetsen en creëren."

"Het uitgangspunt voor de Pebble was dus dat het zeker een houten frame moest krijgen. Daarnaast vind ik het zelf altijd erg prettig zitten als er een goede ronding in de rug zit. De achterzijde van de rug gaf de ruimte om er een mooi detail aan te brengen met de horizontale houten strook. Het geheel heeft een zachte en ronde vormentaal gekregen. De naam Pebble is ontstaan vanwege zitting die wat weg heeft van een kiezelsteen. De stevige zitting zorgt er in combinatie met de gebogen rug voor dat je ook op de barkruk langere tijd heerlijk kunt zitten."

Hout is een heel mooi en veelzijdig materiaal om mee te werken.

Erik Remmers

"Ik vind het leuk dat ik mijn oude liefde voor productontwerp en meubilair heb teruggevonden en in samenwerking met Satelliet weer heb kunnen oppakken. Ik vind het tof om onderdeel te zijn van het veelzijdig team van vooruitstrevende ontwerpers die samen waarde toevoegen aan de collectie van Satelliet Originals. De Pebble beantwoordt aan de voorwaarde van een karaktervol ontwerp met een unieke touch of hospitality. Ik kan niet wachten om te zien waar deze samenwerking verder toe gaat leiden. Ik sluit af met de woorden: Be an Original - want die merkgedachte spreekt mij enorm aan."

Gerelateerde artikelen: