De werkoase van GoodHabitz

GoodHabitz draagt met hun online trainingen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van vele duizenden werkende mensen in Nederland en daarbuiten. Maar ook voor hun eigen medewerkers willen ze iets betekenen. Een prettige werkomgeving voor hun medewerkers nemen ze dan ook zeer serieus. Ilse Faessen en Nikki van Bommel van DID interieurmakers leggen uit hoe zij dit voor dit bedrijf realiseerden.

GoodHabitz wilde een werkomgeving waar ruimte was voor verschillende gebruiksfuncties, legt Ilse uit: “Plekken voor verschillende manieren van werken, concentratieplekken, maar ook plekken waar je met een groep kunt samenkomen voor overleg. Interessante keywords in het concept dat ze voor ogen hadden waren: tenten, oases en kampvuren.” 

Brainstormen bij het kampvuur

Als je bij GoodHabitz binnenkomt brengen de planten aan de wanden en plafonds je in een groene ‘oase’. Nikki: “Deze oase loopt naadloos over in de werkomgeving. De grote open ruimte wordt verdeeld door verschillende ‘tenten’. Sommige zijn ingericht als concentratieplekken, andere als flexwerkplek of gewone werkplek. De tenten zijn echte eyecatchers met unieke materialen en een uitgesproken conische vorm.” Daaromheen is een diversiteit aan unieke werkplekken te vinden. Nikki: “De grote ronde bank met haard in het midden is als een kampvuur. De perfecte plek om met elkaar te brainstormen. Presentaties kunnen gegeven worden bij de bamboe tribunetrap.” 

Alles samenbrengen

Naast werkplekken zijn er verschillende bars en pantry’s waar je elkaar kunt ontmoeten in een ontspannen café-achtige setting. Het interieur heeft een enorme diversiteit aan sfeervolle banken, comfortabele kantoorstoelen, zitzakken, tafels in verschillende kleuren, structuren en materialen, maar toch vormt het één geheel. Ilse: “We zijn er het meest trots op hoe alle verschillende vormen, maatwerk interieurelementen en materialen samenkomen in de ruimte. En hoe deze in contrast staan met de bestaande, robuuste vorm van het gebouw, de Bunkertoren.” Het is een plek geworden waar de medewerkers van GoodHabitz precies kunnen werken zoals zij dat prettig vinden. Exact wat de organisatie voor haar medewerkers voor ogen had.

Ontwerp: Ilse Faessen en Nikki van Bommel / DID interieurmakers
Fotografie: DID interieurmakers

Gerelateerde artikelen: