Bij van Dijk: een nieuwe look met een duurzame basis

Restaurant Bij van Dijk greep de coronasluiting aan om te vernieuwen. In het nieuwe interieurontwerp van Studio Oh! kon de sterke basis die ze jaren geleden al hadden neergezet behouden blijven. Met een mix van klassieke en eigentijdse elementen creëerde Cindy de Maesschalck volledig nieuwe look waarmee het restaurant weer jaren vooruit kan.

Studio Oh! zag dat veel horecaondernemers tijdens de sluiting door corona creatief omgingen met de situatie. Ze kozen ervoor de tijd te benutten om hun zaak op te frissen. Restaurant Bij van Dijk vond het ook tijd voor een vernieuwing. Cindy De Maesschalck van Studio Oh!: “Wij werken al 14 jaar met Niki en Harold van Restaurant Bij van Dijk. We hebben destijds een rigoureuze verbouwing gedaan waarbij we een vrij tijdloos concept hebben neergezet. Maart 2020 had een heel ander uitgangspunt, omdat er onzekerheid was over de toekomst van de horeca. Dankzij het bestaande concept met die tijdloze en duurzame basis, konden we veel behouden: een prachtige betegelde bar met smaakvolle koffiekleurige tegels van Winckelmans, maatwerkkasten, vloeren en goede basisverlichting.”

Een plaats waar iedereen zich welkom voelt

Cindy ontwierp een nieuw interieurconcept dat in korte tijd werd gerealiseerd: een mix van klassieke elementen zoals op maat gemaakte stalen tussenwandjes met kathedraalglas, een paneelwand tot in de nok van de ruimte, natuurstenen bladen, de kleur- en stofkeuze voor de stoelen en het gebruik van messing, gecombineerd met een exotische muurprint, eigentijdse sfeerverlichting, planten en een beetje humor met de aapjeslampen aan de paneelwand. Cindy: “Het was een plaats voor jong en oud en dat moest zo blijven. Iedereen voelt zich welkom voor een lekkere lunch, een uitgebreid diner of tapas met een lekkere cocktail in dit sfeervolle, vernieuwde restaurant en dat is natuurlijk het doel.”

Gerelateerde artikelen: