Gastvrijheid met een missie

Een duurzame toekomst bereik je met elkaar


Jarenlang werken wij al vanuit deze inspirerende gedachte en sporen wij onze relaties aan tot creativiteit, effectiviteit en duurzaamheid op het gebied van interieur en gastvrijheid.

Onze unieke meubelcollectie is hierbij vanzelfsprekend het middel waarmee wij onze klant ondersteunen, om zo de gewenste gastvrijheid te creëren. Mensen voelen zich nu eenmaal prettiger in een plezierige omgeving, presteren beter, consumeren meer en komen graag terug, wat onze opdrachtevers ten goede komt. Maar er zit meer achter…

Satelliet staat midden in de maatschappij en is zich bewust van haar invloed op de samenleving en het milieu. Wij erkennen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst zodat de generaties na ons in hun behoeftes kunnen voorzien. Duurzaamheid is niet alleen recycling, maar zit verweven in alle aspecten van de bedrijfsvoering. Van ontwikkeling tot productie, van levering tot het onderhoud en alle processen en mensen die hiermee gemoeid zijn. Onze normen en waarden delen wij met onze partners en leveranciers waardoor wij in toenemende mate duurzame oplossingen aan kunnen bieden.


Initiatieven

Wanneer je gezamenlijk naar duurzaamheid streeft, ontstaan er af en toe mooie samenwerkingen en initiatieven die bijdragen aan de gedeelde missie waarmee we streven naar een duurzame toekomst. Lees hier meer over de initiatieven die op het gebied van mens en materiaal zijn ontstaan en hun plek hebben gevonden binnen onze organisatie:

SUM: Still Usable Materials

SUM staat voor Still Usable Materials en is een benaming voor – eigenlijk – afgeschreven materialen en onze ambitie om met innovatieve technieken nieuwe waarde te geven deze materialen. Zo zijn we er al in geslaagd om in samenwerking met een van onze producenten aluminium te recyclen en wordt er momenteel hard gewerkt aan een manier om plastic afval nieuw leven te geven. Een groot probleem wat zijn omvang de afgelopen jaren pijnlijk kenbaar heeft gemaakt, maar wat ook mogelijkheden biedt. Zo zijn we er al in geslaagd om van gerecycled plastic kwalitatief hoogwaardig kunststof vlechtwerk te maken. Duurzaam staat in ons geval namelijk ook voor kwaliteit.

Meer over SUM »

  • SUM

  • Weder | Recycle design by Satelliet

Weder | Recycle design by Satelliet

Waarom houten meubilair weggooien als het nog prima een tweede leven kan leiden? Met Weder kennen we nieuwe waarde toe aan inruilmeubilair dat met zorg geselecteerd wordt. Na selectie worden de producten gereconstrueerd en gezandstraald. Door de stoelen en krukken te zandstralen verdwijnt de oude kleur en ontstaat er een typisch reliëf in het hout wat zo kenmerkend is voor Weder-meubilair. Nadat de Weder-producten in orde zijn gemaakt, krijgen ze door de leerlingen van de Curio Praktijkschool een duurzame afwerking met een transparante beits en lak of een bio-based coating, gebaseerd op zetmeel. Na deze laatste stap is het meubilair klaar voor een nieuw concept en nieuwe gasten. Met Weder richten wij ons op een groeiend aantal ondernemingen en stichtingen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt.

Meer over Weder »


Tassen van reststoffen

In onze dagelijkse ambitie om maatwerk hospitality meubilair te creëren, houden we wel eens stofrestanten over. Omdat het niet bij ons past om te verspillen, hebben we iets gevonden om deze restanten een nieuw leven te geven: door er tassen van te maken!

In samenwerking met de Curio Praktijkschool in Breda worden onze stoffen restmaterialen omgetoverd tot een unieke give-away. Iedere tas heeft namelijk een verschillende voor- en achterzijde en is te herkennen aan het ‘Re-used Fabrics by Satelliet’ label. Daar word je toch blij van?

  • Tassen van reststoffen

  • Feel Good Food

Feel Good Food

Ook het sociale aspect van duurzaamheid is er een om rekening mee te houden. Zo verwelkomt onze cateringpartner Feel Good Food u en andere gasten met een grote glimlach. Onder het mom ‘No Social Waste’ bieden zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een prettige werkomgeving en de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Dankzij dit initiatief krijgen de medewerkers van Feel Good Food een kans op een duurzame arbeidsrelatie en worden de medewerkers en gasten van Satelliet iedere dag verrast met gezonde, dagverse en zelfbereide maaltijden. Dit doen zij in het bedrijfsrestaurant van het hoofdkantoor in Breda en op evenementen binnen Satelliet.


Curio Praktijkschool

Al jarenlang hebben wij een erg prettige samenwerking met de Curio Praktijkschool in Breda. De Curio Praktijkschool leidt jongeren op naar werk in een pedagogisch veilig klimaat met een voor iedere leerling op hem of haar aangepast lesprogramma zodat zij op basis van interesse en kunnen klaargestoomd worden voor de toekomst. De samenwerking met Satelliet richt zich vooral op de werkplaats, waar leerlingen ons helpen met de afwerking van Weder-stoelen door deze af te werken met een speciale bio-based coating, maar daarnaast ook met het inpakken van producten voor mailings, het maken van reststoffen tassen en zo nog vele afwisselende projecten waar we bij Satelliet handen voor tekort komen.

www.curio.nl/praktijkschool/

  • Curio Praktijkschool

Attractiepark Toverland kiest voor duurzaam terras


Duurzaam resysta biedt de uitstraling van hout met de voordelen van kunststof.

In de zomer van 2019 nam attractiepark Toverland in Sevenum diverse nieuwe, duurzame terrassen in gebruik. "Wanneer een materiaal kan voldoen aan alle andere belangrijke criteria, dan heeft de duurzame keuze bij ons altijd de voorkeur."

  • Meer over dit project »
  • Toverland

Materialen

Nieuwe waarde geven aan gebruikte of restmaterialen, daar zit potentie in. Maar ook de herkomst van nieuwe materialen is belangrijk. Nieuwe technieken worden dagelijks ontwikkeld of verbeterd en maken de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid steeds uitgebreider. Daarmee ook de keuze in materialen. In de continue ontwikkeling van onze collectie proberen wij dergelijke materialen dan ook steeds meer toe te passen om ervoor te zorgen dat onze collectie klaar is voor een duurzame toekomst. Momenteel doen wij dit doormiddel het gebruik van verschillende materialen:

Reysta

Resysta

Resysta is een innovatief en duurzaam materiaal wat gemaakt wordt van biologisch restafval. Dit bestaat hoofdzakelijk uit rijstvlies, maar ook uit steenzout en minerale oliën. Dit product is het resultaat van een lange zoektocht naar een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Het materiaal beschikt over de look en feel van hout - het laat zich zelfs zo bewerken - maar heeft de voordelen van kunststof: het vraagt weinig onderhoud, is volledig waterbestendig en 100% recyclebaar. Dit maakt Resysta bij uitstek erg geschikt voor terrasmeubilair en draagt tegelijkertijd bij aan onze duurzaamheidsmissie.

Meer over resysta »

PETvilt

PETvilt

Veel vilt wordt nog altijd van wol gemaakt. Maar het moderne vilt wordt steeds populairder, mede vanwege de stevigheid. Er worden bijvoorbeeld synthetische vezels gebruikt. Zo zijn er tegenwoordig goede technieken om PET-flessen om te smelten tot bruikbare vezels. Dit zorgt er tijdens het productieproces voor dat het vilt tot één massa wordt samengedrukt, waarbij het oppervlak toch zijn vezelachtige structuur behoudt. Deze techniek gebruiken wij onder andere voor onze Press-stoel. De kuip van de Press-stoel voelt aan als een normaal gestoffeerde stoel terwijl hij grotendeels uit gerecyclede PET-flesjes bestaat.

Meer over vilt »

Duurzame stoffen

Duurzame stoffen

Ook in de herkomst van onze stoffen wordt steeds meer rekening gehouden met duurzaamheid. Het mooie hiervan is dat de mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid zich op verschillende manieren presenteren. Zo vindt recycling plaats vóór en na consumptie en/of worden er alleen grondstoffen gebruikt die later ook weer opnieuw als grondstof kunnen worden gebruikt. Deze drie manieren staan ook wel bekend als: Pre-consumer recycling, post-consumer recycling en Cradle 2 Cradle.Meer over deze mogelijkheden »

Gerecycled aluminium

Gerecycled aluminium

Een paar jaar geleden werd het idee in werking gezet om de aluminium buizen die verwerkt worden in onze stoelen te laten maken uit recyclede aluminium onderdelen. Dit recycletraject gingen wij aan met een producent uit Indonesië waar wij al ruim 25 jaar mee samenwerken en die onder andere onze partner is in het produceren van meubilair met kunststof vlechtwerk. In al deze jaren van samenwerking hebben we qua techniek en vormgeving samen veel ontwikkelingen doorgemaakt. We zijn van mening dat deze duurzame relatie de groei van beide bedrijven heeft bevorderd. Maar het hebben van een dergelijk partnerschap maakt het ook mogelijk om met elkaar na te denken over de toekomst en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.

FSC hout

FSC hout

Hout met het FSC-keurmerk is op een verantwoordelijke manier gewonnen. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer wordt gedoeld bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Dit zorgt ervoor dat we nu maar ook in de toekomst verantwoord gebruik kunnen blijven maken van deze grondstof en kunnen blijven genieten van onze bossen.

ACHTERGRONDEN & INSPIRATIE

SUM

SUM: Still Usable Materials

Duurzaamheid heeft niet alleen te maken met hoe wij omgaan met de aarde, maar ook we omgaan met medewerkers, leveranciers, producenten, noem maar op. Het is met het opbouwen van duurzame relaties dat je meer voor elkaar kan betekenen en elkaar helpt groeien.

Circl

Circulaire ontmoetingsplek Circl

Circl - initiatief van ABN AMRO - is een nieuw, circulair paviljoen aan de Amsterdamse Zuidas. Duurzame en circulaire principes vormden de uitgangspunten bij de ontwikkeling van het gebouw.

Veelzijdig vilt

Veelzijdig vilt

Vilt is een oertextiel met een lange historie. Met moderne technieken kunnen zelfs van PET-flessen synthetische vezels worden gemaakt. Daarmee is vilt niet alleen een veelzijdig, maar ook een duurzaam product.

Naturalis Leiden: ruimte maken voor biodiversiteit


Het nieuwe concept van het museum gaat over beleven, ervaren en zien.

Naturalis Biodiversity Center in Leiden - museum en wetenschap onder één dak - opende in september 2019 opnieuw de deuren na een grootschalige verbouwing. Het nieuwe Naturalis bundelt museum, collecties en onderzoek maar wil bezoekers vooral in het hart raken.

  • Meer over dit project »
  • Naturalis Biodiversity Center, Leiden
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×