Collaboration-S

Collaboration-S is een jaarlijkse ontwerpwedstrijd voor studenten van creatieve opleidingen en voor starters die contact zoeken met de professionele markt. De oorsprong van de wedstrijd ligt in de Satelliet Design Challenge, die in 1995 voor het eerst is georganiseerd. Intussen is de opzet en ook de naam gewijzigd en wordt  Collaboration-S in 2014 voor de tweede maal georganiseerd door Satelliet. De focus bij deze wedstrijd ligt op samenwerking tussen Satelliet, studenten, startende ontwerpers en fabrikanten. Juist hier schuilt volgens ons het succes!

Ambacht en design komen samen...

Elk jaar wordt een bijzonder materiaal en een inspirerend thema gekozen. Het thema van de tweede editie van Collaboration-S is ‘Verbinden’. Met deze titel dagen wij studenten en starters uit om een interessant concept te ontwerpen.

Het ontwerp zal de verbinding aan met de marktgebieden waar Satelliet zich in begeeft; werken, ontspannen, slapen, eten, drinken, leren of zorgen. Misschien wel allemaal. Met als materiaal “massief beuken buighout”, een oude ambacht in een nieuw jasje.

Winnaars 2013

“Ooh” het ontwerp Carina van den Bergh & Pieter Jan Pieters won in 2013 de eerste editie van Collaboration-S tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Voor meer informatie bezoek www.collaboration-s.nl

Rondreizende expositie

Uit de inzendingen worden 15 genomineerden gekozen door een vakkundige jury. Zij mogen mee naar Polen om hun ontwerp te toetsen aan de mogelijkheden die de fabrikant te bieden heeft. Vervolgens maken de genomineerden van hun ontwerp een definitief model.

De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats op de Collaboration-S expositie tijdens de Dutch Design Week Eindhoven 18 t/m 26 oktober 2014. Daarna gaan de inzendingen van de 15 genomineerden door het land in een rondreizende expositie langs de creatieve opleidingen.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×