• Stadsbrouwerij Thoms, Rotterdam

Wat zegt jouw terras?

“Oh dat terras met die leuke hoge krukken en lichtjes?” - “Ja daar kunnen we lekker loungen in het zonnetje.” - “Je zit daar echt super gezellig.” - “Daar hebben ze de beste biertjes en chille banken.” - “Laten we daar gaan zitten, dan kan de rest later nog aanschuiven.” - “Je hebt meteen het idee dat je op een terrasje in Parijs zit.” - “Je kunt daar echt heerlijk buiten dineren.”

Wat zeggen gasten als ze het over jouw terras hebben? Wat is hetgeen dat ze bijblijft als ze bij jou hebben gezeten? Eten en drinken speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol, maar laten we ervan uitgaan dat dat dik in orde is. Hoe beschrijven ze de plek waar ze deze drankjes en hapjes hebben genuttigd, daar gaat het om. Uiteindelijk komt het neer op ‘strong memory’ en ‘stopkracht’; wat zorgt ervoor dat ze je onthouden en terugkomen, en wat maakt het dat ze in eerste instantie zijn gestopt bij jouw terras?

De vraag die je jezelf dus eigenlijk moet stellen is: hoe spraakmakend is mijn terras? De inrichting en aankleding kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren. Niet alleen voor die comfortabele zit die je jouw gasten wilt bieden, maar ook voor de uitnodigende setting die je wilt creëren. Dit heeft alles te maken met wat jij jouw gasten wil vertellen.

Wanneer terrasgasten nog niet hebben besloten waar ze willen gaan zitten, gaan ze bewust of onbewust ‘scannen’. Welk terras lijkt van een afstandje te voldoen aan hun actuele wensen of maakt ze nieuwsgierig? Het is in dat geval dus belangrijk dat gasten een indruk krijgen van je sfeer en aanbod; de inrichting moet passen bij hetgeen je aanbiedt.

Hoe ze dat bij THOMS Stadsbrouwerij in Rotterdam doen? Ze creëren een stoere maar sfeervolle omgeving. Het gebruik van hout- en natuuraccenten in combinatie met de warme kleur rood, sfeerverlichting en de groene bomen, steekt op een positieve manier af tegen de urban omgeving. Het terras valt dus enorm op in het straatbeeld. Het feit dat het terras vol hoge tafels en stoelen staat, versterkt dit alleen maar. Het nodigt uit om aan te schuiven voor een borrel, maar geeft ook duidelijk aan dat uitgebreid dineren aan een ingedekte tafel niet hun ding is. En hoe simpel het ook lijkt, de vlag waar ‘VERS BIER!’ op staat, geeft precies aan waar het bij THOMS om draait.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×