• Trends in horecameubilair 2019

Trends in horecameubilair 2019

Onze nieuwe collectie speelt in op de huidige trends in design én horecabeleving. Echt, eenvoud en eerlijk zijn daarbij de sleutelwoorden.

De horeca is altijd in beweging. Nieuwe concepten volgen elkaar in rap tempo op en architecten hebben hun handen vol aan het ontwerpen van passende inrichtingen ». Meubilair speelt een cruciale rol in het versterken van zo’n concept. Daarom is onze collectie óók altijd in beweging. Onze ontwerpers zijn alert op signalen uit de markt en trends in gastvrijheidsbeleving, interieur en (product-)design. Op basis daarvan creëren ze horecameubelen » met een wow-effect en moderne uitstraling, zonder kwaliteit en functionaliteit uit het oog te verliezen. Ook laten ze ruimte voor klantspecifieke mogelijkheden.

Nieuwe collectie

De collectie van 2019 geeft dat duidelijk weer. Ook draait het hierbij om 3 kernwaarden: echt, eenvoud en eerlijk. Dat komt bijvoorbeeld terug in het gebruik van natuurlijke materialen, eerlijkheid in vormgeving en constructie, en duurzaamheid. De items in onze nieuwe collectie laten zien hoe what you see is what you get vorm heeft gekregen en op welke trends in design en beleving Satelliet Meubelen inspeelt. En dat zijn de volgende 4.

1. Naturel hout en klassiek thonet

Arik en Shibu zijn stoelen met een sterk en stilistisch design, die niets extra’s nodig hebben. Iedere verdere vorm van aankleding zou het design onrecht aandoen. Ongelakt hout brengt bovendien licht in het interieur. Met de Michelle komt de klassieke Thonet tot leven. De gebogen vorm van het hout gecombineerd met het herkenbare vlechtwerk voegt een vleugje klassiek toe.

2. Eerlijkheid in vormgeving en constructie

Deze trend is vertaald naar de Gerlin-serie: een uiterst toegankelijke en uitgebreide familie met items in diverse uitvoeringen. Nieuw is de Mesh die zich kenmerkt door zijn transparantie. Niet alleen door het gebruik van draadstaal voor zitting en rug, maar ook door de zichtbaarheid van de constructie. De plywood-versie speelt in op de populariteit van dit materiaal. Toepasbaar in projecten waarbij eenvoud centraal staat, maar waarin eenvoudig wel mooi moet zijn.

3. Ton-sur-ton

Subtiele en verfijnde kleurschakeringen door het gebruik van aanvullende en elkaar verrijkende kleuren uit hetzelfde pallet, dát is ton-sur-ton. Dit kan ook bewerkstelligd worden door het gebruik van verschillende materialen. Zo ontstaat een blurrend geheel van meubilair en accessoires in een tot de verbeelding sprekend decor. Conceptversterkend - zoals overduidelijk te zien is in spraakmakende concepten als MaMa Kelly en Thomas, waarin ons horecameubilair » is toegepast.

4. Duurzaamheid

Duurzaamheid is van een niche-begrip via een modewoord een steeds grotere relevantie geworden. We beseffen meer en meer het belang van een duurzame wereld. Ook in de horeca zijn steeds vaker ondernemers actief die vanuit hun intrinsieke kracht volledig duurzaam ondernemen. In een aantal projecten, zoals Circl in Amsterdam en The Green House in Utrecht, heeft Satelliet in overleg met de opdrachtgever het innovatieve materiaal resysta » toegepast. Dit is gemaakt van biologisch restafval en bestaat voor 60% uit rijstvlies. Het is een 100% houtvrij materiaal met een natuurlijke look & feel. Ook duurzaam is de nieuwe Press-stoel. De kuip hiervan voelt aan als een normaal gestoffeerde, vilten stoel, maar hij bestaat grotendeels uit gerecyclede petflesjes. Duurzaam, praktisch, decoratief én hot dus.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×