• Terugblik: AAN TAFEL - Are you WELL?

Terugblik: AAN TAFEL – Are you WELL?

Misschien dat je er zelf bij was, misschien ook niet, maar laatst werd alweer de tweede editie van AAN TAFEL georganiseerd in Inspirium Breda. Het thema van deze dag was ‘Are you WELL?’ en had alles te maken met de invloed van interieur op de gezondheid en het welzijn van haar gebruikers. Zaken als WELL-certificering, biophilic design, circulariteit, de toepassing en identiteit van materiaal, creativiteit en gezondheid waren top-of-mind deze dag.

Tekst en fotografie: Marlijn Megens

Het AAN TAFEL-concept biedt de mogelijkheid om meerdere sprekers - ieder vanuit hun expertise - aan het woord te laten, om ze vervolgens het gesprek met elkaar aan te laten gaan. Tijdens het tafelgesprek kunnen deelnemers in de zaal vragen stellen over de onderwerpen en uitspraken die de revue passeren. Dit zorgt voor interessante conversaties en soms verrassende inzichten. De sprekers van afgelopen editie waren: Evelien Koekkoek, Els Zijlstra, Ricco Fiorito en het duo Evelien Thoben en Nelleke Minten. Dit zeiden zij over AAN TAFEL.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Terugblik: AAN TAFEL - Are you WELL?

Avelien Thoben en Nelleke Minten - De toepassing van natuur (Biophilic Design Agency)
“Vooral heel leuk dat er meerdere sprekers waren en dat je van alles wat te horen kreeg. Je merkt dat er ondanks de verschillende invalshoeken veel overlap is en onderwerpen elkaar snijden. Hierdoor ga je zelf zoeken en kijken of er misschien nog iets is wat wij op kunnen pakken.” 

Evelien Koekkoek - Interieur en een vitale omgeving (WELL AP)
“Hele mooie discussies tussen gezondheid en duurzaamheid, en we merken dat we met zijn allen weten dat het een belangrijk topic is, maar dat er veel vragen bij komen kijken. Ik vind het heel erg leuk dat we een tafelgesprek hebben gehad, omdat dat toch een andere manier van discussies opwerpt dan wanneer je van één kant zendt. Ook ik ga met nieuwe kennis naar huis.”

Els Zijlstra - De identiteit van materiaal (MaterialDistrict)
“Ik heb deze vorm als heel erg prettig ervaren. Ik geef veel lezingen en dat is altijd heel eendimensionaal. Achteraf komen er altijd wel mensen vragen stellen, maar dat je zowel met de andere sprekers in discussie gaat en die zaal daarbij betrekt, dat goed modereert en daar tijd voor uittrekt; eigenlijk zou je dat bij iedere lezing of sessie zo intensief moeten doen.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Terugblik: AAN TAFEL - Are you WELL?

Ricco Fiorito - Techniek en circulariteit (CooLoo)
“Ik vond het erg interessant dat ik de onderwerpen van de andere sprekers kon verwerken in mijn eigen verhaal. Er is een goede combinatie gevonden in de sprekers die bij elkaar zijn gebracht. Op deze manier houd je de aandacht van het publiek er ook goed bij, en voor mijn gevoel waren ze ook erg geïnteresseerd in het onderwerp.”

Puck Kerkhoven – journalist en gespreksleider
“Voor mij is het belangrijk dat de sprekers hun verhaal kwijt kunnen, en dat is naar mijn idee heel goed gelukt. Wat ik het leukste vind is de energie die mensen met zich meebrengen. Ze zijn zo ontzettend betrokken bij het onderwerp, dat voel je gewoon. Daarom zijn dit soort evenementen ook zo leuk, je ziet en spreekt elkaar echt.” 

Ben je er zelf niet bij geweest maar toch enigszins nieuwgierig? Bekijk dan hier » de aftermovie van het AAN TAFEL-event wat op 16 mei plaatsvond in Inspirium.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×