• Begraafplaatsen en Crematorium Almere Stad

Nieuw interieur Crematorium Almere Stad voorziet in veranderde behoefte

Begraafplaats en crematorium Almere Stad heeft de afgelopen zomer een complete metamorfose ondergaan. Het ietwat gedateerde projectmeubilair heeft plaats gemaakt voor een warme en moderne inrichting. Precies zoals locatiemanager Natasja van Kampen het wilde en zich had voorgesteld. “Het voelt hier nu heel prettig”.

Tekst: Cor-Peter Pasma | Fotografie: Fred Sonnega

De verbouwing zit er bijna op wanneer we bij het crematorium aan de Kruidenweg » binnen stappen. De oplevering is nog niet geweest en er moeten nog een paar kleinigheden gebeuren voordat de deuren weer open gaan.“De verbouwing was in mijn ogen echt nodig, omdat de wensen van de mensen zijn veranderd”, zegt locatiemanager Natasja van Kampen. “Bovendien heeft Almere een relatief jonge bevolking, die toch graag wat anders wil dan een kopje koffie met cake na afloop. Die klassieke koffiekamer hebben we nog steeds, maar daarnaast wilden we ook graag een grand café toevoegen.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Begraafplaatsen en Crematorium Almere Stad

Uiteindelijk waren de uitvaartorganisaties die het crematorium exploiteren, Yarden en PC Uitvaart uit Amsterdam, het met Van Kampen eens en gaven groen licht voor een forse renovatie. Door deze gezamenlijke exploitatie golden er voor de inrichting andere eisen dan gebruikelijk ten aanzien van uitstraling en huisstijl. Van Kampen had daardoor wat meer vrijheid. Prettig, maar ook spannend. Zo wist de locatiemanager weliswaar precies hoe ze het wilde hebben, maar had zij verder geen enkele ervaring op het gebied van inrichten en interieurontwerp. “Ik ben daarbij uitstekend geholpen door de mensen van Satelliet die op basis van onze wensen advies hebben gegeven over het ontwerp”, zegt Van Kampen.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Begraafplaatsen en Crematorium Almere Stad

Uiteindelijk is geen enkele ruimte hetzelfde gebleven. Het Grand Café, voorzien van bar en zitplaatsen op verschillende hoogtes, is zelfs helemaal nieuw. “De aula was voor de verbouwing voornamelijk oranje van kleur”, vertelt Van Kampen wanneer ze de deuren openmaakt. Eenmaal binnen blijkt dat het oranje plaats heeft gemaakt voor groene stoelen en goudkleurige banken. De witte wanden zijn donkerpaars geworden en de wandlampen kunnen allemaal een eigen kleur krijgen. “Ik wilde graag dat het allemaal wat persoonlijker én moderner werd. Mensen moeten zich hier op hun gemak voelen. Ik denk dat het gelukt is”, volgens Van Kampen.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Begraafplaatsen en Crematorium Almere Stad

Die bevestiging heeft ze inmiddels ook van een aantal collega’s gekregen. “Wat ik in dit proces vooral heb geleerd is dat inrichten iets anders is dan het volgen van je eigen smaak. Zowel de banken in de aula als die in het Grand Café zou ik zelf nooit hebben gekozen. Maar ze passen uitstekend bij het geheel en maken dat beter”, besluit Van Kampen.

  • Begraafplaatsen en Crematorium Almere Stad

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×