• Mr Moos, Breda

Metamorfose: van Dickens & Jones naar Mr. Moos

Vijf jaar geleden nam Jeff Vink het stokje over van zijn vader Jack Vink en daarmee ook Jack zijn geliefde Dickens & Jones: ondertussen al 25 jaar een begrip in Breda.

Tekst: Studio Satelliet | Fotografie: Fred Sonnega

Na vijf jaar Dickens & Jones gedraaid te hebben - en in diezelfde periode ook een succesvolle zaak genaamd Bobbi’s Bar te hebben geopend - was het volgens Jeff tijd voor een complete metamorfose inclusief een nieuwe naam. Mr. Moos » is de aanwinst van de Grote Markt en bij aankomst zie ik twee trotse heren voor de deur staan.

“Waarom het tijd was voor verandering? De wereld is in beweging en tijden veranderen. Als je niet meebeweegt, loop je op een gegeven moment achter. Natuurlijk was het spannend om een naam als Dickens & Jones van de gevel af te halen, maar voor ons ook de enige manier om het in één keer goed te doen.”, zegt Jeff. Hij vertelt verder: “Daarnaast heeft de start van Bobbi’s Bar » onze ogen geopend en laten zien dat Breda klaar is voor een concept als Mr. Moos. Iets wat dynamisch en ‘classy’ is, maar wat wel dezelfde ziel heeft als Dickens & Jones.” Dat laatste was volgens Jeff dan ook een belangrijk uitgangspunt in het uitdenken van het concept van Mr. Moos. “Er zat zoveel potentie in, daar hoorde een grote metamorfose bij.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Mr Moos, Breda

En hoe dat eruit zou gaan zien, hadden Jeff en zijn vrouw Kim al helemaal uitgedacht. Met behulp van interieurbouwer Fraai Projecten hebben zij hun eigen designs en ideeën om weten te toveren tot een totaalbeleving met als credo ‘classics are never out of style’. Jeff legt uit: “Mr. Moos houdt van underground Londen. De Engelse humor die excentriek, maar niet belachelijk is. Een beetje ‘quirky’, maar niet frivool. De moderne twist zorgt ervoor dat Mr. Moos een hele brede doelgroep aantrekt. Het is herkenbaar van vroeger maar toch ‘on point’. Dit geldt voor het gehele concept; van het interieur tot de kaart.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Mr Moos, Breda

Ondanks de grote metamorfose is niet van alles afstand gedaan. “We hebben de meest iconische items opnieuw een plekje gegeven in het design, zoals de boekenkast. Ook de verschillende ruimtes hebben we gehouden. Die nemen je mee in het veelzijdige karakter van Mr. Moos. Zo is er de speak easy room, de bistro, de bar, de garden room, de yacht room en de pittoreske binnentuin. Alles vanuit dat klassiek Engelse oogpunt, maar met een twist.”, aldus Jeff.

Voor het meubilair is gekozen voor de combinatie van onder andere klassieke Thonet-stoelen, zware Engelse barkrukken, pubkrukken en verschillende kleuren velvetstof. “Met het diverse aanbod kunnen we onze gasten ieder moment van de dag ontvangen en spelen we in op de ‘long stay’: lekker een biefstukje eten en nog even blijven hangen voor een borrel, of andersom natuurlijk.” De nieuwe bar is volgens Jeff dan ook de grootste aanwinst. “We willen gasten een avondvullend programma bieden en hopen dat ze weer lekker komen ‘barren’. Ondertussen kunnen ze hun ogen uitkijken bij het eclectische ‘muurmuseum’, wat een verzameling is van verschillende kunstwerken met een dikke knipoog.”, zegt Jeff.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Mr Moos, Breda

Bobbi’s Bar en Mr. Moos zijn vernoemd naar de twee kinderen van Jeff en Kim. Bij de vraag hoe ze dat dan gaan doen bij een mogelijk volgende zaak zegt Jeff lachend: “Nou we hebben wel al een idee voor een nieuw concept, maar de naam is inderdaad een dingetje waar we nog niet uit zijn. Er is in ieder geval geen derde op komst.”

Trots

“Mijn vrouw en ik waren erg enthousiast over de nieuwe ideeën van Jeff en Kim. De gasten van het eerste moment kwamen nog steeds, maar zijn wel 25 jaar ouder geworden. We voelden dat het tijd was om weer een nieuwe generatie aan te spreken. Dickens & Jones was van toen, Mr. Moos is van nu. Wat ze delen is de warmte. Ik vind het echt prachtig geworden!”, zegt Jack vol trots.

  • Mr Moos, Breda

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×