• Brasserie La Colline, Oss

La Colline keert terug naar haar Franse DNA

Dit voorjaar onderging de inrichting van La Colline in Oss na achttien jaar een grondige metamorfose. Het resultaat - een mooie en moderne brasserie met een knipoog naar de roaring twenties - was voor eigenaar Gert Jordaans niet vanzelfsprekend. “Ik vond deze verbouwing de lastigste die ik heb gedaan.”

Tekst: Cor-Peter Pasma | Fotografie: Fred Sonnega

Koos Jordaans, de vader van Gert, begon Brasserie La Colline » in 2000 in het centrum van Oss. “La Colline was een grand-café en brasserie zoals je die in Frankrijk ook ziet. Daarmee was hij de eerste in de wijde omtrek”, vertelt Gert Jordaans. Het bleek een schot in de roos. La Colline groeide uit tot een begrip in Oss, waar iedereen zich welkom voelde.

Net als zijn broers werkte Gert eerder al in de twee cafetaria’s van zijn vader en kwam hij na de opening in loondienst bij La Colline. Door het succes van de brasserie kon de familie in de daaropvolgende jaren behoorlijk uitbreiden. Een grill-restaurant, een eet- en drinkcafé en een ambachtelijke cafetaria werden achtereenvolgens in Oss geopend. “Het zijn allemaal heel verschillende zaken maar bij binnenkomst voelen ze allemaal gezellig aan. Dat zit in ons DNA, het bieden van gezelligheid”, zegt Jordaans.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Brasserie La Colline, Oss

“Na achttien jaar voelde de inrichting van La Colline wat gedateerd. Waarschijnlijk had het concept nog wel een paar jaar meegekund, maar je moet ook mee met de wereld om je heen. Doe jij het niet, dan doet iemand anders het en dan ben je te laat”, meent Gert Jordaans, die sinds 2014 alleen aan het roer staat van La Colline.

En dus gingen in april dit jaar de deuren van La Colline tijdelijk dicht. Net als zijn vader destijds liet Jordaans zich inspireren in Frankrijk. De Parijse Brasserie Flo, een begrip in binnen- en buitenland, gold als een uitstekend voorbeeld. Toch vond Jordaans het maken van een definitieve keuze lastig. “Onze andere zaken spreken een duidelijke doelgroep aan. Dat maakt het makkelijker om te kiezen; het is gewoon duidelijker. Hier willen we graag dat íedereen zich welkom voelt. Gelukkig heb ik een creatieve vrouw die samen met Satelliet enorm heeft geholpen met deze metamorfose”, zegt Jordaans.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Brasserie La Colline, Oss

Om de juiste keuzes te maken is Jordaans dan ook niet over één nacht ijs gegaan. “We hebben een heel traject afgelegd waarin we verschillende concepten hebben onderzocht. Inclusief een marktonderzoek naar waar in Oss op dit moment behoefte aan is. In 2000 was mijn vader de eerste met dit type café, maar sindsdien zijn er veel horecagelegenheden bijgekomen. Je moet daar wel iets aan toevoegen en relevant zijn”, stelt Jordaans.

Dat lijkt te zijn gelukt. De inrichting oogt modern en luxe met warme en rijke kleuren. En de bar lijkt rechtstreeks uit een brasserie in de Franse hoofdstad te zijn geplukt. “Wel vind ik dat de ingang nu iets te donker is, dit gaat veranderen als de nieuwe serre er straks is”, vertelt Jordaans. Het belangrijkste is gelukt: aan de bar eten twee studentes een hapje, even verderop doen een moeder en dochter een kopje koffie en er komt een vader met zijn zoontje binnenlopen: iedereen voelt zich hier welkom.

  • La Colline, Oss

Aces of Space is verantwoordelijk voor het interieurontwerp. La Colline moest echt een ontmoetingsplaats worden die niet alleen de functie als brasserie zou vervullen maar waar gasten ook lekker zouden kunnen borrelen. De centrale bar – een echt eyecatcher bij binnenkomst – nodigt hier meteen toe uit. Babs van Hassel van Aces of Space vertelt over te totstandkoming van het interieurontwerp: “We wilde de rijke historie van La Colline als Franse brasserie vertalen naar een ontwerp van nu en de toekomst. Hierbij hebben we ons laten inspireren door de film ‘Midnight in Paris’, wat resulteerde in een mooie, moderne brasserie met een knipoog naar de roaring twenties.”

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×