• Catas test de Satelliet-stoel Press

Kwaliteitscontrole door testen

Wie wil weten of een meubel écht goed is, kan niet zonder objectieve meting. Catas Italië doet jaarlijks veertigduizend meubeltests, voor bedrijven wereldwijd. Ook Satelliet kiest voor het grootste onderzoeksinstituut en testlaboratorium in Europa. Zo krijgt de kwalificatie 'écht goed' ook waarde.

Catas » richt zich als specialist op kwaliteitscontrole van meubelen en meubelcomponenten. Het instituut zag het levenslicht in 1969 - opgericht door de Kamer van Koophandel uit Udine - vanuit de behoefte van lokale bedrijven om hun producten aan te passen aan de internationale standaard. Zo konden zij nieuwe markten gaan bedienen en kennis delen over de meest innovatieve materialen en de nieuwste technieken.

Catas werkt voor ongeveer tweeduizend verschillende klanten zoals Kartell, IKEA en ook Satelliet. Na een geslaagde test verleent Catas aan het geteste product een certificaat – de Catas Quality Award (CQA) – overeenkomstig de internationaal erkende standaard EN-normering. De resultaten uit de testprogramma’s zijn van grote waarde voor de ontwikkeling van nieuwe producten, materialen en constructies. Dat geldt ook voor Satelliet én voor haar afnemers, vooral vanwege de bewezen kwaliteitsaspecten. Dat is de reden waarom de door Satelliet ontwikkelde collectie in toenemende mate via Catas-tests aangeboden wordt.

Veiligheid, sterkte en duurzaamheid

Catas richt zich hoofdzakelijk op het testen van producten uit de meubelindustrie en beschikt daarbij over een breed scala aan onderzoeken en disciplines op het gebied van:

  • Materiaal, zoals hout, stof en kunststof
  • Constructie en mechanica
  • Gebruik, slijtage en levensduur
  • Veiligheid en brandvertragendheid
  • Coatings, lijmen, schuimen en plastics

Op de foto hieronder staat de vilten Press stoel van Satelliet in de 'controleopstelling', waarbij via gewichtsschijven een belasting van 100 kilo op de zitting en 30 kilo op de rug wordt uitgevoerd. De test per stoel wordt maar liefst 200.000 keer herhaald. Hiermee voldoet de stoel aan de Europese norm EN 16139:2013.

  • De Press stoel van Satelliet in de ‘controleopstelling’

Gerelateerd: 

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×