• Hotel TwentySeven, Amsterdam

"Ik wilde mijn droomhotel verwezenlijken"

Op de Dam in Amsterdam opende december vorig jaar hotel TwentySeven haar deuren. Met de ambitie om de allerbeste te willen zijn, gaf hotelier Eric Toren samen met interieurachitect Wim van de Oudewetering en Cris van Amsterdam zijn droomhotel vorm. Het is de hotspot onder de hotspots geworden.

Tekst: Cor-Peter Pasma | Fotografie: René Kramer & Fred Sonnega

Eric Toren bracht in 2016 zijn schaapjes op het droge met de verkoop van hotel The Toren » in Amsterdam dat zes jaar op rij werd uitgeroepen tot Beste Hotel van Nederland. Het was het plan dat hij het wat rustiger aan zou doen en de nieuwe eigenaar zou helpen bij het uitwerken van nieuwe concepten. Maar toen Toren de Koninklijke Industrieele Groote Club op nummer 27 op de Dam in liep en deze beschikbaar bleek voor de verhuur was zijn geest niet meer te stoppen. “De locatie van een hotel is enorm belangrijk. En dit is het enige vrijstaande pand op de Dam wat betekent dat je hier zowel uitzicht hebt op de Dam als op het Rokin. Voor mij was dit de mogelijkheid om het droomhotel te verwezenlijken dat ik altijd al wilde maken”, zegt Toren.

Prikkel voor alle zintuigen

Laat er geen misverstand over bestaan: hotel TwentySeven » is bedoeld voor de beter gesitueerden en bij de inrichting van het hotel zijn kosten noch moeite gespaard om het de happy few helemaal naar de zin te maken. We spreken Eric Toren in de opulent vormgegeven bar op de derde verdieping. Met de zelfverzekerdheid die veel succesvolle zakenmensen hebben die zich geen knollen voor citroenen meer laten verkopen, zet hij uiteen hoe hij tot zijn droomhotel is gekomen.

“Met mijn ervaring denk ik te weten wat iemand, die voor een paar dagen in Amsterdam is voor zaken en overweegt om zijn gezin over te laten komen, van een hotel verwacht. Een hotel moet stijlvol, romantisch, luxueus, sexy en huiselijk zijn. Tegelijkertijd mag het nergens saai, burgerlijk, truttig en eentonig worden terwijl het ook nog pragmatisch en veilig moet zijn. Het gaat erom dat alle zintuigen een prikkel krijgen die bijdragen aan de beleving”, zegt Eric Toren.

Trots wijst hij op een potje met geurstokjes in de vensterbank. “Dat is onze eigen geur die we hebben laten ontwikkelen. Exclusief voor TwentySeven.” Toren gaat ver om zijn gasten een grootse hotelbeleving te laten ervaren en over alles in het hotel is dan ook goed nagedacht en verbeterd op basis van zijn eigen ervaringen in hospitality. Of het nu gaat om de vormgeving van de barkrukken, de draaiende loungestoeltjes of de schilderijen aan de muur, alles heeft een stempel van goedkeuring van Eric Toren meegekregen.

"Wij gaan altijd vol voor de tien."

“In al mijn jaren als hotelier heb ik in mijn hoofd een verlanglijst opgebouwd wat ik in allemaal in mijn droomhotel zou willen hebben. Ik kan dat alleen niet allemaal vinden. Samen met Wim van de Oudewetering zoek ik dan de spullen uit die we willen hebben en ik kies waar ik me senang bij voel”, zegt Toren. Uiteindelijk haakten zijn nieuwe zakenpartners af voor het project maar Toren zette door met eigen geld, vond andere investeerders, ging anders dan gepland nog maar eens een paar jaar vol aan de bak en TwentySeven opende vorig jaar december haar deuren.

Ook de domotica in de zestien suites moest worden aangepast aan de hoge standaard die Toren hanteert. “Laat er geen misverstand over bestaan; we gaan hier uitsluitend voor het halen van een tien in de beoordeling van onze gasten. Daarom heb ik ook speciale software laten ontwikkelen voor de domotica die iedereen kan begrijpen. Ik wilde dat de gasten direct intuïtief konden begrijpen wat je waarmee kunt bedienen. Dus weg met de onbegrijpelijke icoontjes. En daarnaast hebben we ook de airconditioning in alle kamers helemaal fluisterstil gemaakt. En nu dit alles af is, is het aan ons als team om elk bezoek aan ons hotel soepel te laten verlopen”, besluit Toren. De opzet lijkt geslaagd. Tijdens de rondleiding door een aantal suites die zowel luxe als huiselijk ogen en echt van alle gemakken zijn voorzien vertelt een medewerker dat veel gasten met pijn in het hart het hotel verlaten. “Ze willen gewoon liever niet naar huis.”

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×