• Horecawerf wordt Inspirium Amsterdam

Horecawerf wordt Inspirium Amsterdam

Als CEO van Satelliet liggen zijn roots in horecameubilair. Maar Christan Brouwers heeft in Inspirium Breda, een verbond van specialisten uit de hospitality sector, belangrijke inzichten verkregen. Hij ervaart dat het stimuleren van samenwerking tussen al deze bedrijven en hun klanten een nóg beter resultaat oplevert, waar iedereen blij en gelukkig van wordt. “Mijn vriend wordt jouw vriend en jouw vriend wordt mijn vriend. Zo simpel zit het principe in elkaar”, legt Christan uit.

Vorig jaar nam Satelliet de exploitatie van de Horecawerf in Amsterdam over. Na een totale verbouwing wordt Horecawerf een tweede Inspirium: Inspirium Amsterdam. Met maar liefst 19 specialisten uit de hospitality branche op 3.000m2, alles onder één dak!

Totaalbeleving

“Inspirium was in eerste instantie geen droom, maar een heldere gedachte over hoe we onze klanten nog beter konden helpen in zijn of haar zoektocht naar de juiste invulling van gastvrijheid in hun bedrijf”, zegt Christan. “Want de behoefte van de klant ging verder dan enkel de aanschaf van een product. Door een totaalbeleving te bieden verwachten we de vraag van onze klant beter te kunnen invullen.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Horecawerf wordt Inspirium Amsterdam

Gastvrijheid

Die verwachtingen werden realiteit, want Inspirium Breda ontwikkelde zich tot het platform wat het nu is. Waar inspiratie, beleving en kennis geboden worden op het gebied van gastvrijheid. En dat is al lang niet meer voorbehouden aan de horeca. Ook marktgebieden zoals zorg, onderwijs, office, retail en leisure hebben gastvrijheidsbeleving hoog op de agenda staan. Daar sluit de naamswijziging van Horecawerf naar Inspirium dan ook uitstekend bij aan, met Michel Meijer aan het roer.

Connector

“De kracht zit hem in het onvoorwaardelijk delen van kennis en inspiratie”, vertelt Christan. “En wanneer wij met onze klanten praten over het product van een van onze partners worden we terecht gezien als adviseur en niet als verkoper. Wij zijn ambassadeurs voor elkaar. Bovendien is er altijd een collega aanwezig die kennis heeft van alle disciplines en onze bezoekers ondersteunt bij hun zoektocht naar de juiste invulling. Wij noemen deze persoon onze ‘connector’. Zeg maar onze ‘alleskunner’, in Amsterdam is dat Nicholas.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Horecawerf wordt Inspirium Amsterdam

Inspiratie

Gevraagd naar de meest inspirerende ruimte in de indrukwekkende showroom antwoordt Christan: “Alle ruimtes bieden onze bezoekers volop inspiratie! Zou ik er één uit moeten kiezen dan is dat ons genderneutrale toilet! Maar tegelijk verrassen ook de clublounge en het restaurant de klant enorm positief. Net als de boardroom, met zicht op het IJ, de meetingroom, waar we groepen ontvangen en presentaties geven, de hotelkamer en alle ruimtes waar onze partners hun producten en diensten presenteren. Kortom, je moet het zelf komen ervaren, want ook hier geldt: het geheel is meer dan de som der delen!”

Ambitie

Inspirium is een platform dat heel goed kan werken in andere landen. Dat is alleen al af te leiden uit het toenemend aantal internationale bezoekers in de vestiging in Amsterdam Noord. “Schiphol ligt immers maar een kwartiertje van hier”, aldus Christan. Er zijn al relaties die een Inspirium benadering ook graag in hun land zouden zien. “Oriënterende gesprekken over uitbreiding vinden plaats met partners in Scandinavië en Duitsland. Maar eerst gaan we Inspirium Amsterdam goed op de kaart zetten!”

  • Horecawerf wordt Inspirium Amsterdam

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×