• Tijd om aan te kleden

Tijd om aan te kleden!

Een kleur, stof of print kan een interieur maken of breken, dus naast de keuze voor een mooi model stoel of bank is de stoffering ervan net zo belangrijk. Benieuwd hoe wij ervoor hebben gezorgd dat onze huiscollectie stoffen helemaal klaar is voor 2020?

Om een zo compleet en divers mogelijke collectie meubilair en stoffen aan te kunnen bieden, is het collectieteam van Satelliet naast nieuwe modellen en ontwerpen, ook constant op zoek naar nieuwe stoffen en manieren van stofferen. Dit om de huisstoffencollectie aan te vullen en klanten te kunnen voorzien van uniek en kwalitatief hoogstaand meubilair. De interieurbeurzen vormen hierbij een belangrijke inspiratiebron, maar ook social media, en dan met name Pinterest en Instagram zijn behulpzame bronnen van inspiratie volgens Wendy Jorna, designer bij Satelliet en onderdeel van het collectieteam.

"Het mag allemaal wat meer uitgesproken."

De huisstoffencollectie wordt met veel zorg samengesteld en is bedoeld om een langere tijd mee te kunnen. Een balans tussen trends en basics is daarin dus erg belangrijk. Een té trendgevoelige collectie zou betekenen dat er te veel gewisseld moet worden, maar het is ook van belang om niet in oude kleuren te blijven hangen.

“Over het algemeen zie je dat er weer wat meer kleur gebruikt wordt. Wat opvalt is dat het vooral warme kleuren met een natuurlijk tintje zijn, zoals okergeel, grijsgroen, terra en diepzee blauw. Maar ook de pastelkleuren doen het nog steeds erg goed”, aldus Jorna. Het meest opvallend qua kleuren zijn volgens haar toch wel de diep blauw- en koraal tot terra roodtinten. Ze verwacht dan ook dat deze het goed gaan doen. “We hebben ze onder andere toegepast in onze nieuwe printstoffencollectie.”

Botanische prints en grafische patronen

Veel gezien zijn botanische prints en grafische patronen. Een goede reden dus om de huisstoffencollectie van Satelliet uit te breiden met een aantal opvallende printstoffen. Toch is dat niet de enige reden volgens Jorna: “Er mogen wel wat uitgesproken prints in de huisstoffencollectie zitten. Die zorgen voor contrast en diversiteit en daarnaast blijft het mensen bij. Je zal er niet meteen een hele zaak mee inrichten, maar juist aan een stamtafel of op achterkant van een stoel is zo’n print heel erg leuk. Het wordt steeds belangrijker dat je je onderscheid van de buurman; instagrammable zijn, als je het zo wil noemen. Je wil dat mensen erover gaan praten of foto’s van je interieur maken. Het mag allemaal wat meer uitgesproken en wij vinden dat onze collectie daarop moet aansluiten of daar opties in kan bieden. We denken dat het toch vooral in de horeca toegepast gaat worden, en het leuke is, daar mag het. Thuis zou je het misschien niet zo snel doen, maar het is ook geen huiskamer. Je mag lekker uitpakken.”

Het hebben van een eigen printcollectie heeft zo zijn voordelen. Het biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de kleuren in het patroon af te stemmen op kleuren uit de collectie. Jorna legt uit: “Printstoffen worden vaak gecombineerd met effen stoffen, ideaal als je dan de mogelijkheid hebt om dit te doen met stoffen die qua kleur precies overeenkomen.”

Stiknaden zijn in

Maar niet alleen in combinatie met printjes kun je met effen stoffen uitpakken. “Hierin vallen de doorgestikte en grof geweven stoffen nu heel erg op. Vooral op de interieurbeurzen hebben we dit veel gezien. Zo hebben we nu ook een aantal nieuwe ontwerpen waar een mooi patroon van stiknaden op toegepast kan worden. Deze stiknaden kunnen niet zomaar toegepast worden op alle stoffen. Ook hier is het dus belangrijk dat we zelf voldoende stoffen in de collectie hebben waar we zeker van weten dat die de juiste mogelijkheden bieden.”

Ze gaat verder: “Gezien de omvang van onze eigen collectie meubelen, vinden we het een voorwaarde dat we zoveel mogelijk stoffen op zoveel mogelijk modellen kunnen toepassen. Ook daarom is onze huisstoffencollectie belangrijk; je ontwikkelt stoffen die breed toepasbaar zijn.” Deze laatste aanvulling stoffen maakt de collectie volgens Jorna echt compleet. “Omdat we van alle facetten en stoffen nu iets hebben, zijn er weinig dingen die nog missen. Dat betekent dat we de klant veel kunnen bieden.”

Filteren

Om klanten te helpen met het maken van een keuze is het belangrijk om te filteren, zo geeft Jorna aan. Er wordt bijvoorbeeld eerst gekeken of er al een voorkeur is voor een bepaald soort stof, daarna naar kleur, en vanuit daar wordt een selectie voorgelegd. Het aantal stoffen wat vervolgens de voorkeur heeft, wordt mee verder gegaan. En dat mogen er best meerdere zijn van Jorna. “Stel, een klant heeft vier verschillende stoelen uitgezocht. Dan kijken we eerst waar welke stoel in de ruimte komt te staan, en dan kun je gaan kijken of je bepaalde stoelen met een stof in die ene hoek plaatst, een stoel met een andere kleur stof aan de stamtafel zet en misschien moet het halfhoge model dan ook weer een in ander stofje of met een andere structuur. Er zijn maar weinig projecten die we inrichten met honderd stoelen in de dezelfde stof.”

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×