• Foodhall Breda

Foodhall Breda: 18 wereldkeukens onder één dak

Het is onmiskenbaar een trend in de horeca: de opkomst van de foodhall. Elke zichzelf respecterende stad lijkt er één te hebben en dus kon Breda niet achterblijven. Half april gingen de deuren officieel open.

Tekst: Cor-Peter Pasma | Fotografie: Fred Sonnega

We spreken conceptmanager Peter Santegoets twee dagen voor de officiële opening maar echte stress heeft hij niet. “We zijn nu een paar dagen open en draaien al. Noem het een 'soft launch'. Op die manier halen we eventuele kinderziektes eruit en worden we niet verrast wanneer we straks helemaal losgaan.” Santegoets ontwikkelde het Foodhall-concept in Breda samen met de Rotterdamse horeca-ondernemer Michael Chen.

Met de komst van de Foodhall heeft het pand van de oude Casino-bioscoop in het centrum een nieuwe bestemming gekregen. De locatie stond al sinds 2008 leeg. “Het pand is helemaal verbouwd om het geschikt te maken. De pandeigenaren zijn begin 2018 begonnen met strippen zodat alleen het casco overbleef. Daarna zijn mooie raampartijen toegevoegd en het laatste half jaar konden wij ons bezighouden met het afbouwen en inrichten”, zegt Santegoets.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Foodhall Breda

De Foodhall in Breda » biedt ruimte aan vijfhonderd gasten die door zestien verschillende restauranthouders worden verwend. “We hebben er voor gekozen om het zitgedeelte zelf in te richten. De ondernemers zijn de baas in hun keuken maar voor het gevoel van eenheid bepalen wij de rest”, zegt Santegoets. Om die eenheid verder te kunnen bewaken is er voor gekozen om ook de drank in eigen beheer te houden.

Vooraf wist Santegoets niet wat hij moest verwachten van de animo onder de deelnemers. “Maar dat is ons enorm meegevallen. In eerste instantie was de belangstelling zo groot dat we meerdere informatieavonden hebben georganiseerd om alle geïnteresseerden te informeren. Uiteindelijk moesten we actief op zoek naar slechts twee specifieke ondernemers om gaten in het concept op te vullen”, zegt Santegoets.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Foodhall Breda

Hij gaat verder: “Het aanbod is natuurlijk cruciaal dus we hebben goed gesproken met de ondernemers over wat ze gaan doen en wat we van ze verwachten. We hebben in de aanloop dan ook wel een paar aanbieders moeten afwijzen omdat ze in onze ogen niet uitdagend genoeg waren. En soms waren wij ook al voorzien. We hebben niet twee dezelfde menukaarten nodig.” 

Shared dining

Wat de toekomst brengt weet je natuurlijk nooit, maar Santegoets denkt dat de Foodhall Breda een succes zal worden. “Het ziet er goed uit en mensen weten ons prima te vinden. Je merkt gewoon dat dit soort shared dining-concepten enorm aanslaat. We bieden in een ongedwongen en gezellige sfeer veel smaken aan die je samen met bekenden en vrienden kunt proeven en beleven”, besluit Santegoets.

In de rubriek CONCEPT IN BEELD - dat we ontlenen aan ons magazine PROEF!Hospitality - zetten we twee keer per jaar een vernieuwend concept in de spotlight. Concepten met lef, waarbij de initiatiefnemers niet hebben geschroomd buiten de gebaande paden te treden en nadrukkelijk én bewust het snijvlak van verschillende branches hebben opgezocht.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×