• AFAS Live

"De beleving van de klant is steeds belangrijker geworden"

AFAS Live, voorheen Heineken Music Hall (HMH), is gebouwd in een tijd dat een concertbezoek voornamelijk het kijken van een ‘bandje’ was met een biertje in de hand. Inmiddels is het bezoeken van een concert veel meer dan dat en draait het ook in deze hoek van de hospitalitysector steeds meer om de totaalbeleving van een avond uit.

HMH was één van de eerste die rondom grote concerten een eigen afterparty organiseerde met een bij het hoofdprogramma passende programmering. Naast de verschillende (concert)zalen beschikt AFAS Live » ook over een cocktailbar en restaurant.

Tekst gaat verder onder de foto

  • AFAS Live

Mooie plek

'Je kunt rustig stellen dat de beleving van de klant steeds belangrijker is geworden. Die begint hier al op het plein voor de deur en wordt onze verantwoordelijkheid op het moment dat de deuren opengaan’, zegt René Borsboom, manager operations & horeca. Borsboom begon zijn carrière bij Paradiso. In 2009 maakte hij de overstap naar de toenmalige HMH. Sinds een paar jaar is het ook mogelijk om er in het restaurant te dineren voordat het concert of evenement begint. 'Dat was in het begin wel spannend hoor, want het was toch wel echt iets anders dan we gewend waren. Maar het past bij de trend dat locaties steeds meer bieden', zegt Borsboom.

Rokers die wel eens een bezoekje aan de HMH hebben gebracht vinden op de plek van de rookruimte nu het restaurant terug. 'Het is één van de mooiste plekjes in het pand. Je zit hoog en hebt een enorme doorkijk naar de voorkant. Eigenlijk was het zonde dat we hier weinig mee deden. We kregen zo af en toe cateringverzoeken binnen. Die optelsom heeft ervoor gezorgd dat we nu een restaurant hebben', legt Borsboom uit.

Tekst gaat verder onder de foto

  • AFAS Live

In totaal kunnen ongeveer 120 mensen gezellig dineren voordat de show begint. Het restaurant is opgesplitst in twee delen. Op de plek van de voormalige rookruimte kunnen ongeveer tachtig mensen terecht en daarbovenop nog eens veertig. Door die splitsing is het mogelijk om een speciaal VIP gedeelte voor bijvoorbeeld preferred suppliers in te richten. 

AFAS Live mikt met het restaurant erg op een VIP-beleving bij de bezoeker. 'Wanneer je bij ons komt eten dan mag je een uur eerder naar binnen en word je deelgenoot van de spanning die hoort bij het laatste uur backstage voordat de deuren opengaan. Daarna zie je alle andere bezoekers binnenkomen terwijl je zit te genieten van een lekker diner met een goed glas wijn of bier.' 

Hybride inrichting

Interieurbouwer Brandwacht en Meijer » tekende, uiteraard in samenspraak, voor het ontwerp van de inrichting. 'We hebben bewust gekozen voor een industriële stijl die niet te donker is. Het restaurant moet immers geschikt zijn voor gebruik bij alle soorten evenementen die we hier organiseren. Ik moest even slikken bij de kleur oranje die ze op de muur hadden bedacht, maar het werkt heel goed', zegt Borsboom.

 

 

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×