• Creative Heroes Award 2019

Creative Heroes Awards 2019

Op donderdag 27 juni vond de jaarlijkse uitreiking van de Creative Heroes Awards plaats; ook wel de oscars van de creative industries genoemd. Als trotse partner mocht Satelliet Meubelen de award uitreiken in de categorie 1:1.000.000.000 – impact op wereldschaal.

Tekst: Marlijn Megens | Fotografie: Hanne Hansen Photography

Deze en ook de overall Super Hero Award ging uiteindelijk naar Lex Hoefsloot, één van de trotse founders van Lightyear One: de eerste solar familieauto ter wereld welke eerder deze maand gelanceerd werd in de TheaterHangaar in Katwijk. De Lightyear One heeft de potentie om de CO2-emissie terug te dringen, kan veel zon omzetten in kilometers en is het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend. 

Een mooiere wereld

“Wat mij persoonlijk opviel tijdens de uitreiking van de Creative Heroes Awards, was de verschuiving van de principes achter creativiteit en design. Ontwerpers lieten ons telkens opnieuw zien dat er vanuit andere drijfveren dan alleen techniek of functionaliteit gedacht en gewerkt moet worden. Denk aan gezondheid, eerlijkheid en circulariteit; aan aandacht voor een mooiere wereld. Social design heeft zich duidelijk bewezen deze avond!”, aldus Eric Roest, Creative Director bij Satelliet Meubelen.

  • Creative Heroes Award 2019

De jury van de Creative Heroes Awards bestaat uit zestien uiteenlopende professionals uit de creative industries, ieder met hun eigen expertise. Dit is wat zij te vertellen hadden over Lightyear One: “Vijf jonge founders krijgen het samen met een team van tachtig man voor elkaar de eerste solar car ter wereld te lanceren. Een megaklus. De auto zit technisch briljant in elkaar. Je hoeft geen lithium te winnen, je hebt geen laadpalen om de tien meter nodig en ook geen ondergrondse infrastructuren.” 

Creativiteit in het bedrijfsleven 

Het doel van de Creative Heroes Awards is om een platform (binnen en buiten de creatieve sector) te creëren waar creatieve en maatschappelijk betrokken ondernemers en professionals een podium krijgen voor het realiseren van een innoverende en blijvende impact op het (bedrijfs)leven. Volgens Taco Schmidt, juryvoorzitter van de Creative Heroes Awards, zouden er meer creatieven in de boardrooms van grote bedrijven moeten komen.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Creative Heroes Award 2019

Eric Roest, Creatief Directeur Satelliet Meubelen, overhandigt de award in de categorie 1:1.000.000.000 aan Lex Hoefsloot, co-founder/CEO Lightyear.

De overige genomineerden voor de 1:1.000.000.000 Award bewijzen ook stuk voor stuk dat het wel degelijk mogelijk is om als enkele persoon de wereld te veranderen. Dus dank jullie wel Eric Klarenbeek & Maartje Dros, Daan Roosegaarde en Tjeerd Verboven voor jullie bijdrage aan een betere wereld.

Never underestimate the power of creativity.

Naar de aftermovie van de Creative Heroes Award »

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×