Onderwijs

In modern onderwijs staan ontmoeten en samenwerken centraal


Loungebanken, stamtafels en statafels met barkrukken verschijnen in steeds meer schoolrestaurants. Het onderwijs krijgt een horecatintje. Op hogescholen en universiteiten zien we grand cafés, brasseries en loungerestaurants en veel jongeren laten de keuze voor een school afhangen van de ambiance in wat we ooit de kantine noemden. Satelliet Meubelen verkeert dagelijks ‘in de schoolbanken’.

Met ons hospitality meubilair maken we het interieur en daarmee ook de onderwijsomgeving prettiger en gastvrijer. Dat zorgt bij leerlingen voor ontspanning en motivatie en bij medewerkers voor rust en inspiratie. Hieronder vindt u een greep uit de vele onderwijsprojecten die wij afgelopen jaren hebben ingericht. Bekijk de foto's en laat u inspireren of kies voor een specifiek project binnen de onderwijsomgeving.

Codam Coding College Amsterdam


"De filosofie is om een community te bouwen."

- Rene de Groen, Facilitair Manager Codam, Amsterdam

Een programmeeropleiding waarbij je geen schoolgeld betaalt, er geen leraren zijn en je 24/7 terecht kan; dat is het Codam Coding College in Amsterdam. Een 2.0 versie van het succesvolle 42 in Parijs, één van de beste programmeeropleidingen ter wereld.

  • Meer over dit project »
  • Codam Coding College, AmsterdamProjecten

Codam Coding College Amsterdam

"Het interieur moet toegankelijk zijn; je moet er een welkom gevoel bij krijgen. Naast zacht en mooi, moet het ook 'leerlingproof' zijn. Het resultaat is een omgeving waarin studenten zich kunnen ontplooien, niet alleen op studiegebied maar ook op sociaal vlak." - René de Groen, facility manager

Restaurant De Refter Radboud Universiteit Nijmegen

De Radboud Universiteit in Nijmegen constateerde dat de eisen en behoeftes ten aanzien van het universiteitsrestaurant veranderden. Daarom is het klassieke universiteitsrestaurant medio 2019 omgebouwd tot een hip, multifunctioneel food court met zo'n 850 zit- en werkplekken. Een enorme operatie waar de studenten van begin af aan actief bij zijn betrokken. En met succes: men ziet een toename in gebruik en 86% van de gebruikers ervaart de verandering als uitgesproken positief.

Onderwijshotel De Rooi Pannen Breda

In onderwijshotel De Rooi Pannen - gevestigd op de voormalige Seeligkazerne in Breda - worden reguliere gasten ontvangen en krijgen leerlingen de kans om ervaring op te doen in een praktijkgerichte leeromgeving. Dankzij de inrichting en het totaalconcept krijgt het hotel een heel gevarieerd publiek binnen, waaronder ook internationale gasten. Dat maakt de praktijk voor studenten heel realistisch en dynamisch.

ACHTERGRONDEN & INSPIRATIE

Universiteitsrestaurant Radboud

Van klassieke kantine naar multifunctioneel food court

De Radboud Universiteit in Nijmegen ziet haar studenten als gasten. Daarom is het 'klassiek' ingerichte universiteitsrestaurant onlangs omgebouwd tot een hip en multifunctioneel food court met zo'n 850 zit- en werkplekken.

Nieuw schoolrestaurant GROOS! brengt het beste in studenten naar boven

Nieuw schoolrestaurant GROOS! brengt het beste in studenten naar boven

Met de opening van schoolrestaurant GROOS! aan de Baljuwstraat in Rotterdam biedt Albeda Horecacollege haar leerlingen een inspirerende leeromgeving in een levensechte praktijksituatie.

Herhuisvesting geeft Hogeschool Utrecht kwaliteitsimpuls

Herhuisvesting geeft Hogeschool Utrecht kwaliteitsimpuls

Bij het indelen van een terras komt veel meer kijken dan enkel het wegzetten van een paar tafels en stoelen. Lees hier hoe wij aan de slag gaan met jouw terrasvraagstuk.

Meer warmte in schoolkantines Friesland College

Meer warmte in schoolkantines Friesland College

Na een succesvolle pilot gaat Friesland College haar schoolkantines opnieuw inrichten. Praktisch en functioneel zijn niet langer leidend. Warm en uitnodigend; daar draait het nu om.

  • Meer artikelen »
  • Satelliet Catalogus 2020

Nog meer inspiratie nodig?

Onze catalogus bestaat uit twee boeken. Eén boek - The Lookbook - biedt inspirerende voorbeelden van gastvrijheidsbeleving in horeca, retail, leisure, onderwijs, zorg en office. In het boek The Collection presenteren wij onze meer dan 1000 items tellende meubelcollectie. Het collectieboek beschikt bovendien over een praktische bijlage met stoffen, kleuren en materialen uit onze eigen collectie. Hiermee heeft u alle opties altijd binnen handbereik.

✔  400 pagina's inspiratie
✔  102 indoor en outdoor projecten
✔  1000 stoelen, tafels, barkrukken en banken
✔  Gratis en vrijblijvend aan te vragen

  • Vraag gratis onze catalogus aan »

PERSOONLIJK EN DESKUNDIG ADVIES

In ons vak draait alles om beleving. Dat geldt niet alleen voor sfeer en gastvrijheid, maar zeker ook voor ons meubilair. Meubilair is gemaakt om te voelen en ervaren. Daarom beschikken we in Amsterdam, Breda en Dalfsen over 3 inspirerende showrooms » waar we onze collectie presenteren en u desgewenst deskundig kunnen begeleiden en adviseren.

Onze showrooms zijn op werkdagen vrij te bezoeken. Wilt u zich verzekeren van een deskundige begeleiding door een van onze adviseurs, dan raden wij u aan om een bezoekafspraak te maken.

  • Maak een bezoekafspraak!

of bel ons direct:  076 - 522 53 10

 

 

  • Showrooms Satelliet
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×