Stamtafels en leestafels

Stamtafels hebben een lange historie en waren tot in de tweede helft van de vorige eeuw in sommige gevallen zelfs aan sociale status gebonden. Tegenwoordig hebben stamtafels vooral een esthetische en praktische functie - om grotere groepen gastvrij te kunnen ontvangen. Daarnaast wordt de stamtafel - vanwege zijn formaat - vaak gebruikt om kranten en tijdschriften op neer te leggen, waardoor deze opvallende verschijning ook vaak leestafel wordt genoemd.

Kenmerkend voor stamtafels is hun grootte - meestal geschikt voor minimaal 8 personen - en de vaak robuuste uitstraling. Daarbij staan ze symbool voor saamhorigheid en gezelligheid. Stamtafels zijn daarom vaak van gemaakt van hout of beschikken minimaal over een houten tafelblad. Het blad van de tafel Tree HT » bestaat bijvoorbeeld uit een in de lengte gezaagde boomstam. Het massief eiken blad dat op deze manier ontstaat, geeft de tafel niet alleen een warme uitstraling, maar maakt hem ook geschikt voor buiten gebruik.

Vaste of verstelbare hoogte
Satelliet Meubelen beschikt over diverse stamtafels die in hoogte verstelbaar zijn. Dit geeft de inrichting niet alleen een speels karakter, maar stelt u ook in staat de tafel flexibel in te

zetten - bijvoorbeeld voor zowel borrel als diner. De veelzijdige Tree T-HT » en industrieel ogende Lancaster TB-HTB » zijn traploos in hoogte verstelbaar, waardoor u er alle kanten mee op kunt. De robuuste Brooklyn TB » is een nieuw model in onze collectie met vaste hoogte van 77 cm. Het blad - met een lengte van 3 tot maximaal 5 meter - is gemaakt van het hout van oude meerpalen, wat deze tafel een unieke uitstraling geeft.

Maatwerk
Bij de stam- en leestafels die wij leveren betreft het altijd maatwerk. De onderstellen hebben, tenzij verstelbaar, een vaste hoogte. De lengte van de tafelbladen is echter variabel. De tafelbladen - waarbij u kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen en houtsoorten - worden op maat gemaakt, zodat de tafel perfect past in het interieur van uw horecagelegenheid of bedrijf. Met name de Tree leestafel is bij uitstek geschikt voor gebruik in bedrijfsrestaurants », personeelskamers » en vergaderruimtes ». Kortom, wij bieden u talloze mogelijkheden om geheel naar wens uw eigen stamtafel of leestafel samen te stellen!


Referenties

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×