Galvanitas S-17 by Satelliet

De Galvanitas S-17 BY SATELLIET collectie is ontwikkeld met respect voor het oorspronkelijke ontwerp van de stapelbare Galvanitas S-17 stoel. Omdat het karakter van de S-17 uitstekend past binnen een trendy en gastvrije omgeving hebben wij deze klassieker volledig omarmd en verder doorontwikkeld tot een volwaardige collectie.

De kenmerkende elementen van de S-17, zoals de 'passerpoten' en het uiterst robuuste stalen U-profiel, zijn toegepast in het design van de bijbehorende tafel, kruk en armstoel om deze dezelfde signatuur te geven. Daarnaast voldoen alle items aan de oorspronkelijke kernwaarden van Galvanitas; solide, degelijk en esthetisch zeer verantwoord. Historie

Er zijn in ons land bedrijven die klein zijn begonnen en door grote toewijding en energie van hun oprichters zich ontwikkeld hebben tot ondernemingen van formaat. Ondernemingen die in het economische leven van ons land een rol van betekenis zijn gaan vervullen. Dit is zeker van toepassing op Metaalindustrie Galvanitas N.V. te Oosterhout waaraan de naam en het werk van de heer W.J.H. Thuring, oprichter van de vennootschap in 1934, zo nauw verbonden is.

Men begon met een kleine verchroom- en vernikkelinrichting in Breda. Een jaar later nam men de fabricage van stalen meubelen ter hand. Dit werd een groot succes, waardoor de productie een steeds grotere vlucht nam. Een en ander blijkt uit het feit dat in 1953 een geheel nieuwe fabriek van 10.000 m² kon worden geopend aan het Wilhelminakanaal-Zuid te Oosterhout. Een voor die tijd hypermodern uitgerust fabriekscomplex, van waaruit ruim 250 lokale arbeiders een goed bestaan konden opbouwen.

  • Galvanitas fabriek, Oosterhout


  • Galvanitas S-17 stoel, gestapeldGalvanitas S-17 stoel

De stapelbare S-17 past met zijn hospitality proof karakter uitstekend binnen de collectie van Satelliet. Het frame van de stoel is vervaardigd uit staal en gevormd in het kenmerkende U-profiel. De zitting en rug bezitten de kenmerkende eigenschappen van de oorspronkelijke S-17. Onverwoestbaar en herkenbaar door de opbouw uit samengeperste laagjes houtfineer.

De S-17 maakte in het verleden onderdeel uit van het Galvanitas assortiment school- en kantinemeubelen. Deze van plaatstaal vervaardigde stoel is speciaal ontworpen voor het voortgezet onderwijs en werd als populaire kantinestoel veel toegepast. Met het oog op het intensieve gebruik in het onderwijs, is bij het ontwerp speciale aandacht besteed aan het gebruik, de zithouding en het materiaal. 

  • Meer informatie over de stoel »

 

Galvanitas S-17 Family

Met respect voor het oorspronkelijke ontwerp en in overleg met Galvanitas heeft Satelliet aanvullende modellen ontwikkeld die samen de S-17 Family vormen.

De aantrekkelijkheid van het authentieke en kenmerkende S-17 design heeft ons geïnspireerd om te kijken naar andere mogelijkheden en toepassingen. Vanuit onze visie op gastvrijheidsbeleving en onze kennis op het gebied van productontwikkeling hebben wij met respect voor het oorspronkelijke ontwerp en in overleg met Galvanitas nieuwe S-17 collectie-items ontwikkeld die samen de S-17 Family vormen. Deze producten vullen elkaar aan op het gebied van vorm en functie en kunnen samen een verrassend geheel vormen binnen een project. De S-17 Family bestaat uit de S-17 stoel, tafel, armstoel en hoge kruk.


  • Galvanitas S-17 by Satelliet
  • Galvanitas S-17 Family


  • Galvanitas S-17 tafel

 

Galvanitas S-17 tafel

Deze tafel is volledig geïnspireerd op de Galvanitas S-17 stoel. Het frame is net als de oorspronkelijke schoolstoel vervaardigd uit plaatstaal en uitgevoerd in het oersterke U-profiel. Door deze combinatie ontstaat een uiterst stabiele tafel met de herkenbare Galvanitas 'passerpoten'. Door de tafel met S-17 stoelen te combineren wordt het kenmerkende lijnenspel versterkt. Daarnaast heeft de tafel de kracht en het karakter van zichzelf om te worden toegepast in een school, kantoor- of horecaomgeving. Combineer zelf het onderstel met het best passende tafelblad om de gewenste mix van vorm en functionaliteit te creëren.

Hoogte: 76 cm.

 

 
Vraag de Galvanitas S-17 mediakit aan!

De stapelbare S-17 stoel verdient het respect en de aandacht die past bij een stijlicoon uit de jaren '50.

Wij hebben de S-17 daarom in de spotlight gezet en een aantal fotoreportages gemaakt. Deze foto’s tonen aan dat de stoel niets aan kracht heeft ingeleverd en uitstekend past binnen een gastvrije omgeving. Wilt u foto’s of achtergrondinformatie over de S-17 gebruiken voor een artikel of post, vraag dan de mediakit aan. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de informatie op deze website.

Aanvraagformulier

Mijn gegevens:
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Ongeldig e-mailadres, Dit is een verplicht veld


Download de poster of vraag 'm aan!

Ter introductie van de Galvanitas S-17 collectie hebben wij een inspirerende, dubbelzijdige A3-poster* ontwikkeld.

De voorkant toont de Galvanitas S-17 stoel toegepast in een horeca-omgeving. Op de achterkant vindt u meer sfeerimpressies en een overzicht van de modellen die onderdeel uitmaken van de Galvanitas S-17 Family. Laat u inspireren door de veelzijdigheid van deze bijzondere, tijdloze collectie!*De poster is gevouwen tot A5-formaat en wordt in een envelop verstuurd.


[this div will be converted to an iframe]
×
×
×