• De Fazant, Ulvenhout

"De Fazant heeft geen terras, het heeft een buitenrestaurant"

Met die uitspraak slaat eigenaar Patrick van Asch meteen de spijker op zijn kop. Voor De Fazant in Ulvenhout realiseerde hij een terras – of dus eigenlijk een buitenrestaurant – wat ervoor zorgt dat gasten bijna het hele jaar rond kunnen genieten van het mooie buitengebied. En dat heeft voordelen.

Met name op het gebied van personeel, zo vertelt hij: “De zomerse dagen waren altijd de beste dagen van het jaar, en voor die drukke periode had ik veel personeel nodig. Wanneer de dagen dan weer minder werden, moesten we weer van veel mensen afscheid nemen. Dat wil je eigenlijk niet.”

Maar zeker nu, in de start van het ‘terug naar normaal’, is buiten de oplossing volgens Patrick. “Alles draait om comfort. Om het terrasseizoen te verlengen moeten alle elementen zoals wind, kou en regen – de zaken die gasten ervan weerhouden om op het terras te gaan zitten – beheersbaar gemaakt worden. Maar comfort is tweeledig: het is ook esthetisch. Gasten moeten zich wanen alsof ze in een restaurant zitten.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • De Fazant, Ulvenhout

“Dit zie je terug in het meubilair én in de ruime opstelling ervan. Het geeft een gevoel van luxe. Dit zorgde er overigens voor dat bij intrede van de anderhalve-meter-regeling, ik niet heel veel aanpassingen hoefde te doen. Een paar tafels die toch te dicht op elkaar stonden hebben we laten staan en ingericht als ‘display tafels’ voor lokale ondernemers om hun producten te promoten. De sfeer en warmte van het terras bleven op die manier behouden”, zegt Patrick.

“Zoals we langzaam de lockdown in zijn gegaan, zullen we er waarschijnlijk ook weer uit komen. Als je ergens nog de ruimte hebt om te investeren in het terras, zou ik dat zeker doen. Leg de focus op buiten en maak daar het verschil”, sluit Patrick af.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×