• The Cloud Club, Eindhoven

The Cloud Club: oase voor reizigers

Eindhoven Airport groeit de laatste jaren sterk. Om reizigers in het uurtje voor hun vlucht optimaal te bedienen, ontwikkelde Vermaat Groep er met succes een ideaal concept: The Cloud Club.

Tekst: Renske Schriemer | Fotografie: Fred Sonnega

Het is een bijzonder onderdeel van de horecabranche: de locaties op vliegvelden. Vaak krijg je er in pieken flinke hoeveelheden gasten te verwerken, die kort blijven maar bijna allemaal iets willen nuttigen. Blijven hangen doen ze zelden, want het vliegtuig wacht. Dat vraagt een concept op maat, en dat is aan de Vermaat Groep wel toevertrouwd.

Richard Munten vertelt aanstekelijk en vol enthousiasme over zijn nieuwe baan. Sinds 1 oktober vorig jaar is hij general manager van de vijf locaties die de Vermaat Groep » uitbaat op Eindhoven Airport. Na jaren een eigen hotel met - klassiek - restaurant gerund te hebben, viel hij in Eindhoven met zijn neus in de boter. “De verbouwing van de horeca stond op het punt van beginnen. Vermaat Groep, die de meeste horeca sinds begin 2018 uitbaat op de luchthaven, had er een intensief ontwerptraject op zitten samen met de conceptontwikkelaars van Creneau International » en de ontwerpers van Did Interieurmakers ». Ze hadden goed gekeken naar de piekbelasting, de routing en de hardlopers in het assortiment. Dat heeft geleid tot een uitgekiend concept, helemaal afgestemd op de behoeftes van de vliegtuigpassagiers.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • The Cloud Club, Eindhoven

Na de bagagecheck lopen de reizigers in het nagelnieuwe concept door de vernieuwde B&S Shop & Fly-winkel. Halverwege de winkel geven ramen op ooghoogte al zicht op The Cloud Club. “Zo komen mensen al in de stemming om na het winkelen bij ons te ontspannen en iets te nuttigen. Betreed je vervolgens het restaurant, dan valt die als een warme deken om je heen. Er is heel duidelijk gekozen voor een warme sfeer, ‘home away from home’, en dat uit zich in warme en rijke kleuren. Dat zie je niet alleen terug in de kleuren op de wand, in de bekleding van de banken en stoelen en in de meubels en counters, maar ook in het aanbod van het restaurant. Zelfs de kleuren van de smoothies zijn heel helder: groen, geel, oranje, rood.

"In het hoogseizoen ontvangen we 80.000 reizigers per week."

Sinaasappels in ‘hanging basquets’ zorgen voor sfeer, en we maken alle broodjes en salades ter plekke en in het zicht klaar. Uit de oven komen de hele dag de geuren van vers afgebakken broodjes.” Maar er is aan meer gedacht om de moderne reiziger te plezieren. Zo beschikt elk zitje over minstens twee - goed zichtbare - stopcontacten, want opladen is een absolute wens van elke reiziger. Ook is een aantal tafels uitgerust met een grappige klok die je kunt instellen op jouw vertrektijd. In plaats van steeds op je horloge te kijken, is er rust: de klok telt terug en vertelt je precies wanneer je je naar de gate moet begeven.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • The Cloud Club, Eindhoven

The Cloud Club - met op de kop een kiosk voor de snelle reiziger en handig als solo-uitgiftepunt in de rustige uurtjes - heeft onlangs het eerste kwartaal afgerond. Met succes. “Natuurlijk blijven we de hele tijd verbeteren, en proberen we onze gasten te verleiden om feedback te geven. Maar de ervaringen tot nu zijn geweldig, we zien zelfs al dat terugkerende gasten hun routine beginnen te vinden. Een pré is ook dat het personeel helemaal is meegenomen in de transformatie, we hebben ze stapje voor stapje vertrouwd gemaakt met het nieuwe concept. Heel belangrijk, want je restaurant/café kan nog zo mooi zijn, als er iemand met een lang gezicht in werkt, sla je de plank mis. Binnenkort begint het hoogseizoen en ontvangen we 80.000 reizigers per week; we zijn er helemaal klaar voor.”

Spijt van zijn overstap heeft hij allerminst. “Het is ongelooflijk om met zo’n groot team van bevlogen medewerkers elke dag de wedstrijd aan te gaan. We hebben steeds een piek ‘vluchten’ tegelijk in huis. Ertussenin valt soms een dipje, dan vullen we snel alles aan en maken de tafels schoon. Zo zijn we steeds opnieuw fris.”

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×