Ja, zo wil ik het!

Bij het indelen van een terras komt veel meer kijken dan enkel het wegzetten van een paar tafels en stoelen. Dat snappen we bij Satelliet als geen ander. Maar hoe zorgen we er nou voor dat jouw terras naadloos aansluit bij jouw zaak? Lees hier hoe wij aan de slag gaan met jouw terrasvraagstuk.

Zoveel terrassen en dus ook zoveel terraswensen. Nu de zon weer af en toe begint te schijnen, begint het bij veel terrasgasten, en daardoor natuurlijk ook bij jou als ondernemer, meteen te kriebelen. Voor ons betekent het dat de terrasvraagstukken weer binnen beginnen te stromen. Of het nu enkel om de indeling van het terras gaat of om de complete styling; voor alles is een oplossing. Hannah, designer bij Satelliet Meubelen, vertelt: “Het begint allemaal met een lege plattegrond en een checklist die onze adviseurs invullen na een gesprek met de klant. Deze checklist bevat de richtlijnen die we nodig hebben om van start te kunnen gaan. Daarnaast willen we ook altijd foto’s van de omgeving bij het terras en is het natuurlijk belangrijk dat alle wensen van de klant besproken worden. Aan ons de taak om een creatieve invulling aan deze wensen te geven. De een is heel specifiek, de ander wil daarin wat extra advies vanuit ons. Het is bij iedereen verschillend.”

"Niet iedere ondernemer ziet meteen de verschillende mogelijkheden binnen een terras."

Het uitgangspunt is om samen met de ondernemer tot een nieuw plan voor het terras te komen waarbij een tekening de juiste ondersteuning kan bieden. Het inschatten van de mogelijke hoeveelheid zitplaatsen kan een lastige opgave zijn. Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk uit je terras halen. Dit betekent dat het belangrijk is om rekening te houden met zaken zoals looppaden, omgeving, routing en toegangspunten. Het juiste advies is daarbij dus van cruciaal belang. De meest gemaakte fout is volgens Hannah het inschatten van de te gebruiken oppervlakte. “Tafels met aangeschoven stoelen geven een verkeerde indruk. Er wordt dan geen rekening mee gehouden dat je uitschuifruimte nodig hebt als er daadwerkelijk gasten aan de tafels zitten. Zonder die uitschuifruimte komen mensen veel te dicht op elkaar te zitten of blokkeren ze alsnog een looproute van het personeel. Wij tekenen de plattegronden standaard in alsof je een terras vol gasten hebt.”

Wat misschien wel net zo belangrijk is, is om te weten wat voor zaak het is en welke gast daarbij hoort. Even snel een ijsje eten vraagt al snel om ander soort meubilair en een ander soort indeling dan uitgebreid dineren waarbij grotere tafels gewenst zijn. Met behulp van al deze informatie, sfeerimpressies en een eventuele voorselectie van meubilair kunnen de designers aan de slag met het intekenen van de plattegrond.

Naast een tekening van het terras zoals de klant die graag zou willen zien, wordt er vaak nog een tweede optie qua indeling gemaakt met een voorstel hoe wij denken dat het anders, beter of nog leuker zou kunnen. “We doen dan graag wat eigenwijs om aan te geven dat het ook net iets anders kan waardoor er meer gebeurt. Niet iedere ondernemer ziet meteen de verschillende mogelijkheden binnen een terras, en dat is ook niet erg. Dat laten wij ze graag zien.” aldus Hannah.

"Het zijn vaak de kleine wijzigingen die het verschil kunnen maken."

Dat het doen van een extra voorstel vanuit onze expertise werkt, blijkt. In de meeste gevallen ontstaat er een nieuw voorstel waarbij een combinatie is gemaakt van het voorstel zoals de klant het gewenst had en het voorstel vanuit Satelliet. “Het zijn dan vaak de kleine wijzigingen die het verschil kunnen maken; wat zorgt voor meer dynamiek en spanning op het terras.”

Wij zijn pas tevreden als de ondernemer dat ook is. Of het nu net die paar extra zitplaatsen zijn die we op een efficiënte manier weg hebben kunnen zetten, of dat extra beetje flair wat we aan het terras hebben kunnen toevoegen; aan het eind van de rit draait het erom dat een terras succesvol kan draaien wanneer de gasten plaatsnemen.

Jouw zaak ook toe aan een nieuw terras? Maak een afspraak » met één van onze adviseurs en ontdek zelf wat wij voor jou en je terras kunnen betekenen.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×