RKBS De Windwijzer

Architect aan het woord: Ilona Alders over RKBS De Windwijzer

Voor deze editie van ‘Architect aan het woord’ gingen we het gesprek aan met Ilona Alders van De Leukste Inrichters over een van haar meest recente schoolprojecten: de personeelskamer van RKBS De Windwijzer. Want waarom zou deze ruimte naast functioneel ook niet gewoon mooi kunnen zijn?

Satelliet Originals

Satelliet Originals

Begin dit najaar lanceerde Satelliet Meubelen het nieuwe label Satelliet Originals. Hiermee geeft Satelliet een naam aan de eigen collectie, en zet met een duidelijke visie op hospitality meubilair de volgende stap richting de toekomst.

House of Rituals, Amsterdam

Restaurant Rouhi als verlengstuk van het Rituals merk

Rituals Cosmetics lanceert ter ere van haar 20-jarig bestaan, op woensdag 21 oktober, een holistisch winkel- en lifestyleconcept: House of Rituals. In deze nieuwe flagshipstore, gelegen aan het Spui in Amsterdam, kunnen bezoekers ontsnappen aan de hectiek van alledag.

De Boterlap Botanic

Drie horeca-interieurs volgens de trends van nu

Interieurbeurzen gaan dit jaar wellicht niet door, maar de trends staan absoluut niet stil. Wie zich in de online interieurwereld waant, ziet de ontwikkelingen van de trends gewoon doorgaan en vertaald worden naar producten en zelfs hele interieurs.

Mijn stek - Roy Meyer

Mijn stek - Roy Meyer

In Mijn stek vertellen fervente bezoekers en vakgenoten over hun favoriete stek. Deze keer Roy Meyer. Als zwaargewicht judoka op het hoogste niveau heeft hij ondertussen al heel wat titels op zijn naam staan. Geboren en getogen in Breda, kwam hij met zijn moeder al vaker bij brasserie ’t Archief.

NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden

Satelliet in het onderwijs

Markten zijn constant in ontwikkeling; de een nog sneller dan de ander. Dat vraagt om een alerte en vooruitstrevende houding. Eén van de markten is die van het onderwijs. Er wordt steeds meer nagedacht over onderwijsinstellingen als zijnde verblijfplaatsen in plaats van enkel als plek van educatie.

Ruby Rose Utrecht

Ruby Rose: bloembastisch interieur

Sippien Baarsma en Wichert van Rijn tref ik op afstand in hun nieuwste zaak Ruby Rose. Deze opvallende wijn- en eetbar in Utrecht was zo’n drie maanden draaiende toen het coronavirus insloeg als een bom.

nhow Amsterdam RAI

nhow Amsterdam RAI: Meest instagrammable hotel van Europa

Amsterdam is een wereldplek rijker. Het nhow hotel - met 650 kamers - ademt de Hollandse (creatieve!) handelsgeest. Het staat dan ook pal naast de beurshallen van de RAI. Het ontbijtrestaurant op de zeventiende verdieping biedt een adembenemend uitzicht op de hoofdstad. Tussen de tulpen...

De kantoortuin is uit: leve de ont-moeting!

De kantoortuin kost meer dan het oplevert, maar hoe moet het dan wel? Het nieuwe werken én de 1,5 meter-maatschappij schreeuwen om een nieuw kantoorconcept. De werkstijl als leidraad voor ont-moet-plekken.

Victor Le Noble & Stijn van Woerkom | Buro Now

Een sterk staaltje stoelontwerp

Ontwerpers Victor Le Noble en Stijn van Woerkom houden van heldere eenvoud en contrastrijke interieurs. Sinds kort bundelen ze hun krachten in BURO NOW. De cartooneske biscuit-collectie voor Satelliet is het eerste meubelontwerp onder de nieuwe vlag.

Abel. - Poortugaal

Abel. nieuwe stijl is klaar voor de toekomst

Brand verwoestte Abel., hun prachtige grand café & restaurant midden in het natuurgebied De Rhoonse Grienden. Na een achtbaan die anderhalf jaar duurde, zijn Remco en Sigrid Abel nu meer dan klaar voor de toekomst.

Let's make things better

Let's make things better: experts over de contouren van post-corona hospitality

In cafés, op het terras of in het restaurant komen we om te genieten: van een goed glas, lekker eten en bovenal van elkaar. Corona maakte daar abrupt een einde aan, met de lockdown ging de horeca letterlijk dicht. Het slot gaat er binnenkort langzaamaan af, maar de vraag is: hoe veert de gastvrijheidssector terug?

Herman & Liselore Hell (Zalmhuis)

Zalmhuis biedt aan elke tafel een klein feestje

Het Zalmhuis, op de plek van de historische visafslag aan de oever van de nieuwe maas bij Rotterdam, is al jarenlang een begrip in de wijde omtrek. Al was het etablissement in art deco-stijl ook een tikje belegen. Totdat Hell’s Kitchen dit voorjaar de tent overnam. Herman en Liselore Hell over de jongste loot aan hun stam.

InBetween safer together

InBetween safer together by Satelliet

'Social distance' is een niet-meer-weg-te-denken begrip in ons dagelijks leven. Afstand houden is het devies tot het corona-tijdperk voorbij is. De overheid bedacht 1,5 meter afstand als richtlijn. Vanuit die opgelegde maatregel zijn bedrijven en ondernemers op zoek naar oplossingen. Satelliet Meubelen dacht mee en ontwikkelde een collectie mobiele scheidingswanden onder de naam InBetween safer together.

Brasserie La Colline, Oss

La Colline keert terug naar haar Franse DNA

Dit voorjaar onderging La Colline in Oss na achttien jaar een grondige metamorfose. Het resultaat - een mooie en moderne brasserie met een knipoog naar de roaring twenties - was voor eigenaar Gert Jordaans niet vanzelfsprekend. “Ik vond deze verbouwing de lastigste die ik heb gedaan.”

Opening Inspirium Amsterdam

Opening Inspirium Amsterdam

Met een spectaculaire show werd deze week Inspirium Amsterdam officieel geopend in het bijzijn van alle 19 Inspirium partners en VIP-gasten.

SUM

SUM: Still Usable Materials

Duurzaamheid heeft niet alleen te maken met hoe wij omgaan met de aarde, maar ook we omgaan met medewerkers, leveranciers, producenten, noem maar op. Het is met het opbouwen van duurzame relaties dat je meer voor elkaar kan betekenen en elkaar helpt groeien.

Ralph Bertrand, Jumbo

Bij Jumbo Foodmarkt is food echt een beleving

Met Jumbo Foodmarkt zet de supermarktketen in op het samenbrengen van foodretail en hospitality - en met succes. Een gesprek met Ralph Bertrand, die als directeur Formule en Format verantwoordelijk is voor het concept. "Het concept sluit goed aan bij de huidige tijdsgeest."

Codam Coding College, Amsterdam

Codam Coding College Amsterdam

Een programmeeropleiding waarbij je geen schoolgeld betaalt, er geen leraren zijn en je 24/7 terecht kan; dat is het Codam Coding College in Amsterdam. “Een 2.0 versie van het succesvolle 42 in Parijs”, zo stelt Rene de Groen, de bevlogen facilitair manager van Codam. We spreken hem eind juni, een week voor de officiële opening door Koningin Máxima.

Gesina Roters

Fysieke ruimtes hebben de toekomst

Ze gelooft heilig in de meerwaarde van present zijn in de fysieke ruimte voor merken en bedrijven. Sterker nog, volgens Gesina Roters van het bureau DAY is physical 'the next big thing in marketing'.

Bondpark Breda

Bond Park Breda: behoefte aan 'kantoor nieuwe stijl'

Het imposante kantoorgebouw aan de A16 bij Breda, wat voorheen bekend stond als hoofdkantoor van Exxon Mobil, veranderde vier jaar geleden in Bond Park. Het was het eerste wapenfeit van Bond Concepts in Nederland, waarna het portfolio bleef groeien. “Wij willen dat mensen thuiskomen op hun werk.”

Pim de Lange | Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co: bloemrijke hotspot in Amsterdam

Toen Ter Marsch & Co in 2016 voor het eerst in Amsterdam hamburgers ging maken, zou dat eigenlijk tijdelijk zijn, maar het werd een succes en Ter Marsch & Co bleef. Een gesprek met ondernemer Pim de Lange over het geheim van het concept.

Horecawerf wordt Inspirium Amsterdam

Horecawerf wordt Inspirium Amsterdam

Vorig jaar nam Satelliet de exploitatie van de Horecawerf in Amsterdam over. Na een totale verbouwing wordt Horecawerf een tweede Inspirium: Inspirium Amsterdam. Met maar liefst 19 specialisten uit de hospitality branche op 3.000m2, alles onder één dak!

Naturalis, Leiden

Naturalis Leiden: ruimte maken voor biodiversiteit

Naturalis Biodiversity Center in Leiden - museum en wetenschap onder één dak - opende onlangs de deuren na een grootschalige verbouwing. Het nieuwe Naturalis bundelt museum, collecties en onderzoek maar wil bezoekers vooral in het hart raken.

Tijd om aan te kleden

Het is tijd om aan te kleden

Een kleur, stof of print kan een interieur maken of breken, dus naast de keuze voor een mooi model stoel of bank is de stoffering ervan net zo belangrijk. Benieuwd hoe wij ervoor hebben gezorgd dat onze huiscollectie stoffen helemaal klaar is voor 2020?

OPEN Delft | Monique Bradley

Open Delft: succes door co-creatie

OPEN is geen bibliotheek, geen theater, geen restaurant, geen leslokaal of atelier: het is het allemaal. Midden in Delft pionieren een innovatieve bibliotheek en een kunstencentrum samen op succesvolle wijze.

Wobbe van Zoelen, Anne & Max

Anne & Max: de huiskamer van de stad

Met 15 vestigingen in evenzoveel (middel)grote steden begint Anne&Max een serieuze keten te worden. Maar: "Het is geen trucje wat we doen; het hele verhaal klopt", aldus oprichter Wobbe van Zoelen. Een gesprek over idealisme en ondernemerschap.

Data voor alles

Data voor alles

Kennis is kracht, dat geldt ook voor de gastvrijheidssector. Door te sturen op data, kun je je als bedrijf beter manifesteren. Maar is er nog ruimte voor de menselijke factor in het datageweld? Een gesprek met vier (ervarings)deskundigen uit het vakgebied.

Terugblik: AAN TAFEL - Are you WELL?

Terugblik: Aan Tafel - Are you WELL?

Misschien dat je er zelf bij was, misschien ook niet, maar laatst werd alweer de tweede editie van AAN TAFEL georganiseerd in Inspirium Breda. Het thema van deze dag was ‘Are you WELL?’ en had alles te maken met de invloed van interieur op de gezondheid en het welzijn van haar gebruikers.

Mr.Green, Apeldoorn

Mr. Green schudt de vastgoedwereld op

Op maar liefst twee plekken in Apeldoorn opende Mr.Green onlangs gastvrijheidsconcepten met een glimlach én een twist. Stoere werk- en vergaderlocaties, waarmee Mr.Green de commerciële vastgoedmarkt wil veroveren.

Creative Heroes Award 2019

Creative Heroes Awards 2019

Op donderdag 27 juni vond de jaarlijkse uitreiking van de Creative Heroes Awards plaats; ook wel de oscars van de creative industries genoemd. Als trotse partner mocht Satelliet Meubelen de award uitreiken in de categorie 1:1.000.000.000 – impact op wereldschaal.

Foodhall Breda

Foodhall Breda: 18 wereldkeukens onder één dak

Het is onmiskenbaar een trend in de horeca: de opkomst van de foodhall. Elke zichzelf respecterende stad lijkt er één te hebben en dus kon Breda niet achterblijven. Half april gingen de deuren officieel open.

JJ House Antwerpen

JJ House Antwerpen: Home of the Now

Na jaren van leegstand is het Jacob Jordaenshuis in Antwerpen getransformeerd tot JJ House. Een ‘polyvalente’ social hub voor (jonge) mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden voor werk, ondernemerschap en creativiteit.

Evelien Koekkoek - Een gezonde inrichting bestaat

Een gezonde inrichting bestaat

Interieurarchitect Evelien Koekkoek heeft zich gespecialiseerd in gezonde ontwerpprincipes en past die toe om vitale bedrijfsruimtes te ontwerpen. "De combinatie tussen gezondheid en inrichting is voor mij niet meer dan logisch."

The Cloud Club, Eindhoven

The Cloud Club: oase voor reizigers

Om reizigers op Eindhoven Airport in het uurtje voor hun vlucht optimaal te bedienen, ontwikkelde Vermaat Groep er met succes een ideaal concept: The Cloud Club. Een gesprek met General Manager Richard Munten.

Pacho Nijmegen

Pacho in Nijmegen heeft hotspot-ambitie

De Latijns-Amerikaanse foodbar Pacho in Nijmegen - vernoemd naar een personage uit de Netflix-serie 'Narcos' - ziet er van binnen even spannend uit als de naam doet vermoeden.

Stadsbrouwerij Thoms, Rotterdam

Wat zegt jouw terras?

Wat zeggen gasten als ze het over jouw terras hebben? Wat is hetgeen dat ze bijblijft als ze bij jou hebben gezeten? Wat zorgt ervoor dat ze je onthouden én bij jouw zaak terugkomen?

Biophilic Design

Biophilic Design door Lianne Bongers

De toepassing van Biophilic Design op de werkvloer is enorm in opkomst en lijkt een vrijwel natuurlijke reactie op de oplopende cijfers als het gaat om onder andere ziekteverzuim en stress.

De comeback van rotan

Trend: de comeback van rotan

Sommige ontwerpen zijn te mooi om ze door het verloop van tijd te laten verdwijnen, dus geven we ze een comeback; maar dan wel naar de standaarden van nu. De rotan stoel is er zo een.

Uitbreiding in directie Satelliet

Uitbreiding in directie Satelliet

Door de gerealiseerde groei en verdere ambities breidt Satelliet haar directie uit. Per 1 november 2018 stuurt Joris Heijltjes als Algemeen Directeur de dagelijkse operatie en organisatie van Satelliet aan.

Trends in horecameubilair 2019

Trends in horecameubilair 2019

Onze nieuwe collectie speelt in op de huidige trends in design én horecabeleving. Echt, eenvoud en eerlijk zijn daarbij de sleutelwoorden. Dé trends in horecameubilair voor 2019.

Laurens Meyer

Laurens Meyer: horeca moet standaardiseren

Horecaondernemer Laurens Meyer voegde begin 2018 Burger King Nederland toe aan de omvangrijke portefeuille van Meyer Beheer. Opmerkelijk wellicht, maar volgens Meyer past het bij de trends die in de horeca gaande zijn.

Bakker Meijer

Bakker Meijer: gastvrij en innovatief bakkersconcept

De grenzen tussen horeca en retail vervagen. Traditionele retail zoekt in toenemende mate de verbinding met horeca om meerwaarde te kunnen blijven bieden. Zo ook Jan Meijer, die met een koffiecafé zijn bakkerszaak een innovatieve impuls gaf.

Nieuw interieur Erasmus MC

Intiem interieur in ziekenhuis Erasmus MC

Intiem en knus zijn waarschijnlijk niet de eerste woorden die in je opkomen als je aan de centrale hal van een ziekenhuis denkt. Het nieuwe concept dat Appèl voor het Erasmus MC in Rotterdam ontwikkelde, bewijst het tegendeel.

Toverland

Toverland opent meest duurzame terras van Nederland

Deze zomer nam Toverland in Sevenum diverse nieuwe, duurzame terrassen in gebruik. "Wanneer een materiaal kan voldoen aan alle andere belangrijke criteria, dan heeft de duurzame keuze bij ons altijd de voorkeur."

Satelliet-stoel Press wordt door Catas getest

Kwaliteitscontrole door testen

Wie wil weten of een meubel écht goed is, kan niet zonder objectieve meting. Catas in Italië onderwerpt steeds meer van onze meubelen aan uitgebreide kwaliteitscontrole.

Odette Ex

Odette Ex streeft naar echte materialen

Odette Ex streeft al haar hele loopbaan naar het gebruik van pure materialen. In oktober lanceert ze INSIDE/INSIDE, dé duurzame, objectieve vergelijkingstool voor interieurs. Een gesprek over pionieren, het belang van samenwerken en bewustwording.

Echt zijn is meer dan een goed concept

Echt zijn is meer dan een goed concept

Tegenwoordig lijkt alles 'echt' en 'authentiek' te moeten zijn - maar wat houdt dat eigenlijk in? Een gesprek met twee experts over concepten, authenticiteit en de echtheidscultus.

Floris Beukers & Naphassa Parinussa

Waku Waku: geen geitenwollensokken sfeertje

Om het geitenwollensokken-imago te ontkrachten kozen de franchisenemers van veganistisch restaurant Waku Waku in Utrecht juist voor een uitgesproken interieur - "om elke zweem van stoffig en low budget te vermijden".

Proeflokaal Sneek

Proeflokaal Sneek: binnen succesvol met buiten

Een half jaar geleden opende in het voormalige kantongerecht van Sneek Proeflokaal Het Gerechtshof haar deuren. Opvallend: de zittingzaal is niet de populairste ruimte van de zaak…

Milo Berlijn

Column Milo Berlijn - Welkome gasten

Iets wat we al jaren wisten, wordt nu keiharde werkelijkheid. De hospitalitywereld staat namelijk in brand; er zijn grote tekorten aan medewerkers in de branche. Het is de hoogste tijd voor innovatief personeelsbeleid.

Vilt

Veelzijdig vilt

Vilt is een oertextiel met een lange historie. Met moderne technieken kunnen zelfs van PET-flessen synthetische vezels worden gemaakt. Daarmee is vilt niet alleen een veelzijdig, maar ook een duurzaam product.

Dorine van Ierschot en Sacha Huitema, Bol.com

Binnenkijken bij Bol.com

Bol.com is Nederlands grootste webshop, maar als er een nieuwe kantoortoren moet worden ingericht, doen ze dat gewoon zelf. Een reis langs zes wereldsteden met op elke verdieping een andere beleving.

Domus Medica, Papendorp, Utrecht

Domus Medica: gastvrije poort naar Papendorp

Verzamelgebouw en vergader- en congrescentrum Domus Medica fungeert als entree tot businesspark Papendorp. De gastvrijheidsbeleving liet echter te wensen over. Een reconstructie met beheerder Merin.

Hotel TwentySeven, Amsterdam

Hotel TwentySeven wil de beste zijn

Hotel TwentySeven van hotelier Eric Toren is de hotspot onder de hotspots geworden. "Voor mij was dit de mogelijkheid om het droomhotel te verwezenlijken dat ik altijd al wilde maken”. Over het streven naar absolute perfectie.

Intratuin Duiven

Het tuincentrum als dagje uit

Bij Intratuin in Duiven verkoopt men allang niet meer alleen plantjes. Na een omvangrijke verbouwing is er nu nog meer ruimte voor beleving. Over klanten binden door extra's te bieden.

Gerardushoeve, Epen

"Een uitzicht alleen is niet genoeg"

Ondanks een uniek, wonderschoon uitzicht en busladingen vol dagjesmensen onderging Gerardushoeve in het Limburgse Epen een ingrijpende metamorfose. Over ambitie en de kracht van vernieuwing.

Het succes van Brownies & downieS

Brownies & DownieS, dat mensen met Down aansluiting geeft op de arbeidsmarkt, is inmiddels een begrip in Nederland. Een interview met de ondernemers.

Forumdiscussie Food & Interieur

Forumdiscussie Food & Interieur

Food krijgt een steeds belangrijkere plaats in de hospitality branche. Hoe groot is de invloed van food eigenlijk precies? De visie van 4 specialisten.

Scylla

Scylla: luxe cruises op Europese rivieren

Vakantie vieren per cruiseschip, is ongekend populair. Scylla maakt het al sinds de jaren '70 mogelijk. Het familiebedrijf bouwde 27 schepen en dat aantal groeit in rap tempo.

Vakmensen: designer Tom Frencken

De meubelontwerpen van Tom Frencken kenmerken zich door een cartoonesk ogende twist. Maak kennis met deze veelbelovende Eindhovense designer.

Uitgelicht: S-17

Product uitgelicht: Galvanitas S-17

Satelliet Meubelen heeft samen met Galvanitas de karakteristieke S-17 stoel - een stijlicoon uit de jaren '50 - nieuw leven in geblazen.

Wagenaar Mode, Hengelo

Wagenaar Mode: meerwaarde door méér beleving

Mooie merken alleen zijn niet meer genoeg in een kledingwinkel. Dat begrijpen ze bij Wagenaar Mode in Hengelo als geen ander. Het 80-jarige bedrijf gaat met haar tijd mee en heeft een flinke transitie ondergaan - meerwaarde door méér beleving.

Zorgwaard, Oud-Beijerland

Rembrandt brengt zorg en horeca samen

Na jaren van plannen en bouwen is woon- en zorggebouw Rembrandt in Oud-Beijerland nu volop in bedrijf. Een bijzonder concept waarin zorg én horeca samenkomen.

Sligro Inspiratielab ZiN

Sligro inspireert horeca met inspiratielab ZiN

Horeca-ondernemers helpen om meer omzet en rendement te behalen: dat is wat Sligro voor ogen heeft met haar inspiratielab ZiN. CEO Koen Slippens over het delen van kennis met je klanten en het verbinden van ondernemers.

Bakeliet

De comeback van bakeliet

Honderd jaar na de uitvinding is bakeliet nog steeds populair. Door de retro uitstraling en degelijke eigenschappen wordt het materiaal ook in de meubelindustrie op kleine schaal weer toegepast.

Nederlandse Loterij

Sportief interieur voor gefuseerde loterijen

Na de fusie betrokken Lotto en Nederlandse Loterij samen het opnieuw ingerichte Lotto-pand. De Nederlandse sport, een belangrijk goed doel dat gesteund wordt, staat centraal in dit bijzondere interieurconcept.

Hedwig van der Valk

Inrichten is een vrouwenzaak bij Van der Valk

De hotels en restaurants van Van der Valk zijn een vaste waarde in ons land en ver daarbuiten. In het oosten van Nederland zorgt Hedwig van der Valk voor een trendy en luxe sfeer waarin elke gast zich welkom voelt.

Van Hall Larenstein

Van Hall Larenstein zet duurzame stappen

Van Hall Larenstein in Velp heeft de ambitie om de meest duurzame hogeschool van Nederland te worden. Met de duurzame vernieuwing van het gebouw is de eerste stap in het traject gezet.

Rotan revival

De revival van rotan

Na vele jaren is rotan weer volop in beeld en krijgt dit warme en natuurlijke materiaal van ons de aandacht die het verdient. Rotan is aan een heuse revival bezig!

LUCHTRUIM, Eindhoven

Boutique kantoor LUCHTRUIM voelt als hotellobby

Merin en Mulderblauw Architecten transformeerden een somber kantoorpand nabij Eindhoven Airport tot een gastvrij 'boutique' kantoor dat het beste in mensen naar boven moet brengen. Een reconstructie met Robert Mulder.

Circl, Amsterdam

Circulaire ontmoetingsplek Circl

Circl - initiatief van ABN AMRO - is een nieuw, circulair paviljoen aan de Amsterdamse Zuidas. Duurzame en circulaire principes vormden de uitgangspunten bij de ontwikkeling van het gebouw.

RechargeTable

Je smartphone draadloos opladen? Dat kan met de RechargeTable van Satelliet, waarbij het oplaadsysteem onzichtbaar is verwerkt in het tafelblad.

[this div will be converted to an iframe]
×
×
×