• Mr.Green, Apeldoorn

Mr.Green schudt de vastgoedwereld op

Op maar liefst twee plekken in Apeldoorn opende Mr.Green onlangs gastvrijheidsconcepten met een glimlach én een twist. Het zijn stoere werk- en vergaderlocaties, waarmee Mr.Green de commerciële vastgoedmarkt wil veroveren.

Tekst: Renske Schriemer | Fotografie: Fred Sonnega

Mr.Green » verovert Nederland, en te beginnen in Apeldoorn. Sinds half april draaien daar twee vestigingen van het nieuwe gastvrijheidsconcept in bedrijfshoreca. Aan de Wapenrustlaan, in het oude ABN AMRO-gebouw transformeerde Green.DNA », het bedrijf achter Mr.Green, bijna tweeduizend vierkante meters van het kantoorpand. Zo zijn er huiselijke en flexibel te huren vergaderlocaties gekomen, en de brasserieformule Mr.Green café waar niet alleen huurders van het kantoorpand, maar ook hun relaties en passanten welkom zijn voor ontbijt, koffie, lunch, een borrel en meer.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Team Mr.Green

Team Mr.Green. Uiterst rechts Remco Smits

The Shuffle Club, genoemd naar een soort ‘curlingspel’ bekend van cruiseschepen, vervangt het traditionele bedrijfsrestaurant. Remco Smits is sinds anderhalf jaar directeur bij Green.DNA en Mr.Green, opgericht door eigenaar Sam Verwaijen. “Green.DNA exploiteert met veel succes bijzondere evenementenlocaties, en levert bijvoorbeeld ook leiderschapstrajecten. Het bedrijf groeide snel en vergaarde eigen vastgoed. Zo ontstond als vanzelf het idee om de ervaring van Green.DNA in te zetten in de ietwat stoffige kantoormarkt.” Want de traditionele kantoorbaan en vergaderen in suffe vergaderzaaltjes zijn volgens Green.DNA passé. “Het traditionele werken heeft een imagoprobleem waar geen influencer meer iets aan kan doen”, stelt Smits.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Mr.Green, Apeldoorn

Buiten de lijntjes kleuren, dat kunnen ze uitstekend binnen de ‘Green’-clan. Laat het team van creatieve en ondernemende geesten nadenken over hoe je de kantorenmarkt een boost kunt geven en je bent verzekerd van een prikkelend en nieuw concept. “Geen zaaltjes met whiteboards dus”, zegt Smits lachend. “Alle ruimtes, ook de vergaderruimtes, van intiem voor vier personen tot groots voor zestig personen, zijn heel huiselijk ingericht. Er zijn er bij waar we alles met HPL hebben bekleed. Daar kun je dus gewoon op de meubels schrijven, in plaats van op het whiteboard. Dat is met recht buiten de lijntjes kleuren.” De ruimtes zijn per tien minuten, heel simpel met gebruik van een QR-code, te reserveren. Na negen minuten krijg je een reminder en de mogelijkheid om bij te boeken. En dat is net zo goed mogelijk voor vaste huurders in het pand als flexwerkers of locals.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Mr.Green, Apeldoorn

Vanuit Green.DNA bestaat de wens om meer vastgoed aan te kopen of in te vullen om mooie plekken te creëren voor de huurders en gebruikers. Het advies aan beide partijen is – als ze met Mr.Green in zee willen gaan – om de traditionele 60/40-verhouding als het gaat om kantoor- en vergader-/horecameters, om te draaien. Dus meer ruimte voor vergaderen en verblijven en minder voor keiharde kantoormeters.

“Mr.Green is met recht het hart van het concept”, zegt Smits. “De hippe brasserie heeft een acht meter lange bar die het centrum vormt, en allerlei lage en hoge zitjes. Een balie met receptioniste is er niet meer. Hostesses ontvangen gasten en verwijzen ze zonodig door. Je drinkt er heerlijk een koffietje of een smoothie en kunt er echt goed eten. Het concept is heel duurzaam en ook stoer met warme kleuren en mooie stoffen, veel verse planten en fijne gordijnen. We noemen het niet voor niks nu al de huiskamer van Apeldoorn.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • Mr.Green, Apeldoorn

Wat gebeurt er op vrijdagen? Dan pakt Mr.Green uit en transformeert hij naar een urban hotspot met underground DJ, cocktails en shuffle club. “Want het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen”, aldus Smits.

Inmiddels is de tweede vestiging geopend. Deze staat ook in Apeldoorn, aan de Lange Amerikaweg en is iets kleiner dan zijn grote broer aan de Wapenrustlaan. Het team is nu hard aan het werk voor de realisatie van de volgende locatie in het havengebied van Rotterdam “Ook daar zorgen wij uiteraard voor die prettige sfeer in de winkel”, zegt Remco Smits.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×