• Mijn stek - Roy Meyer

Mijn stek - Roy Meyer

In Mijn stek vertellen fervente bezoekers en vakgenoten over hun favoriete stek. Waar drinken zij hun koffie of schuiven ze aan voor de vrijdagmiddagborrel? Waar voelen zij zich thuis en waar ligt dat aan? Wat is het geheim van gastvrijheid? Deze keer Roy Meyer. Als zwaargewicht judoka op het hoogste niveau heeft hij ondertussen al heel wat titels op zijn naam staan. Geboren en getogen in Breda, kwam hij met zijn moeder al vaker bij brasserie ’t Archief.

Roy Meyer zou dit jaar Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Tokyo, maar dat loopt nu even anders. Toch zit hij er niet heel erg mee: “Natuurlijk is het jammer, maar ik train net zo hard voor ieder ander toernooi als voor de Olympische Spelen. Het is geen doel op zich maar een onderdeel op de weg naar wat ik als sporter wil bereiken, aldus Roy”.

“Met dezelfde relaxte houding zetten we de rest van het gesprek voort in het zonnetje voor brasserie ’t Archief in Breda, met anderhalve meter afstand natuurlijk. Hier vertelt hij dat zijn Moeder degene was die hem voor het eerst meenam naar ’t Archief.

"Ze hadden toen al zo’n heerlijk broodje warm vlees waar ik echt gek op was. Tijdens de eerste date met mijn vriendin eindigde we hier ook voor ’t Archief op een bankje. Dat is een leuk toeval. Nu kom ik er nog steeds erg graag met mijn eigen gezin en is ons favoriete gerecht die met de gewokte biefstukpuntjes.”

“Je voelt je hier altijd ontzettend welkom. De oprechte gastvrijheid van iedereen die er werkt laat het voelen als thuis. De eigenaren kennen bijna iedereen van gezicht. Sinds de nieuwe inrichting heeft het ook weer een frisse look. Het is een plek waar je naartoe gaat voor de gezelligheid, een zonnig terrasje, maar ook het eten is heerlijk!”, zegt Roy. Dat lekker eten net zo belangrijk is als de sfeer, blijkt wel uit de manier waarop hij over eten praat. “Mijn moeder kon altijd al erg lekker koken en dat heeft me kieskeurig gemaakt. Ik ben een echte fijnproever. Als het eten ergens niet goed genoeg is, kom ik er niet nog een keer.”, stelt Roy. Hij gaat verder: “We kunnen niet wachten tot ’t Archief weer open is, maar voor nu hebben ze gelukkig ook lekkere afhaalmaaltijden.

www.verbrassen.nl

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* verplicht
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×