• Bondpark Breda

Bond Park Breda: behoefte aan 'kantoor nieuwe stijl'

Het imposante kantoorgebouw aan de A16 bij Breda, wat voorheen bekend stond als hoofdkantoor van Exxon Mobil, veranderde vier jaar geleden in Bond Park. Het was het eerste wapenfeit van Bond Concepts in Nederland, waarna het portfolio bleef groeien. “Wij willen dat mensen thuiskomen op hun werk.”

Tekst: Cor-Peter Pasma | Fotografie: Fred Sonnega

Bond Concepts » geeft vorm aan de ambitie voor werken en verblijven in een inspirerende omgeving. Maatwerk is daarbij het uitgangspunt. Het bedrijf biedt verschillende kantoortypes aan, zowel kleine kantoorruimtes als ruimtes van duizenden meters voor grote bedrijven. De kantoorgebouwen worden voorzien van verschillende faciliteiten voor de huurders zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke receptie, een restaurant en een ruimte voor fitness.

Volgens commercieel manager Maurice Vermeulen, verantwoordelijk voor het concept, zijn de werkconcepten van Bond duidelijk onderscheidend door een sterke combinatie van wat hij de ‘harde’ en ‘zachte’ USP's noemt. “Wij maken ons in eerste instantie druk of dat wat wij de harde USP’s noemen wel op orde zijn. En daarnaast willen we dat het pand aanvoelt als een tweede huis. Het moet aangenaam en fijn zijn. En we krijgen ook terug van onze huurders dat het zo wordt ervaren”, zegt Vermeulen.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Bondpark Breda

Als voorbeeld van zo’n harde unique selling point noemt hij de bereikbaarheid en parkeergelegenheid van Bond Park ». “Door de locatie aan de A16 bereik je de gehele Benelux binnen anderhalf uur. Het is de ideale uitvalsbasis voor zakenmensen en professionals in deze regio. Wij hebben ruim voldoende parkeergelegenheid, zodat je niet hoeft te zoeken of moet parkeren op de ventweg. In de stad is dat natuurlijk weer anders. Dan komen meer mensen met de bus of met de trein”, stelt Vermeulen.

Hij gaat verder: “En daarbij zorgen we dat mensen bij ons ook een beetje thuiskomen op hun werk. Dan moet het dus ook een prettige omgeving met een warme uitstraling zijn. In ons restaurant blijven mensen graag zitten om overleg te hebben en ook in onze lobby met coffee corner komen de hele dag huurders op informele wijze bij elkaar. Op het Bond Park hebben we dit jaar voor het eerst een terras gemaakt zodat iedereen ook lekker buiten kan zitten”, zegt Vermeulen.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Bondpark Breda

Het is sinds kort ook mogelijk om te sporten met ondersteuning van een personal trainer. “Vitaliteit is een steeds belangrijker onderwerp. Dit maakt het verhaal met al onze extra services helemaal af”, zegt Vermeulen.

Hij benadrukt dat wij het concept van Bond Park vooral niet als een keurslijf moeten zien. “We zijn bewust een kleine organisatie zodat we gemakkelijk maatwerk kunnen leveren. Natuurlijk staat er een aantal dingen vast maar daarnaast is meestal van alles mogelijk. Wij benaderen het allemaal vrij praktisch en pragmatisch. Ik denk dat dát de kracht is. Zo willen wij bijvoorbeeld liever geen rokers die buiten voor de deur staan, dus faciliteren wij hiervoor een aangename ruimte binnen”, zegt Vermeulen.

Tekst gaat verder onder de foto

  • Bondpark Breda

Het concept voorziet duidelijk in een behoefte: Bond Park zit met 52 huurders dan ook vol en er is inmiddels sprake van een wachtlijst. Naast de drie verschillende locaties in Breda - behalve Bond Park aan de A16 heeft Bond Concepts ook nog Bond City Centre pal tegenover centraal station en Bond Towers langs de A27 - maakt het bedrijf nu de overstap naar Eindhoven waar een 19.000 vierkante meter groot kantoorpand langs de A58 zal worden ontwikkeld zoals de andere locaties van Bond Concepts. “En dat betekent dat we daar ook een landingsplek van gaan maken waar het prettig werken en verblijven is en waar mensen graag komen. Dat is het.”

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×