• 21 Pinchos Fenix I Rotterdam

21 Pinchos Fenix I Rotterdam: ook buiten de beleving van binnen

Een nieuwe zaak beginnen in 2020, het was een gigantisch risico. Maar wat moet je als alles al in gang is gezet? We spreken René Van Gool, eigenaar van 21 Pinchos in Rotterdam. In februari van 2020 opende hij samen met Cas Leenders en Jeffrey Jansen de tweede vestiging van hun tapasconcept: 21 Pinchos in de Fenix l op Katendrecht. “Het terras was voor onze tweede locatie een absolute vereiste, en gelukkig maar, want door een fantastische zomer zijn we er nog”, zegt René.

Tekst: Marlijn Megens

Dat het terras een vereiste was voor de nieuwe locatie stond uiteraard los van corona, zo vertelt hij. “Het terras was een ‘must’ gezien de aard van ons restaurant. We zijn een tapasrestaurant met kleine hapjes, lekker delen en veel sfeer. Daar hoort een terras gewoon bij.” René was er dan ook al snel uit dat ze de levendige sfeer zoals ze die binnen hadden weten te creëren voor een deel ook buiten wilden repeteren. Voor het interieur schakelde hij de hulp in van Marjolein en Hannah, accountmanager en designer bij Satelliet. Nog midden in de verbouwing van binnen werd ook het terras al besproken. “Ik weet goed wat ik wil, maar ik vind het ook superleuk om te horen hoe zij met hun achtergrond en expertise tegen dingen aankijken. Dus hebben we met zijn drieën het meubilair voor binnen uitgezocht qua types, hoogtes, stoffering; de hele look en feel eigenlijk. Vervolgens hebben we dit voor het terras gewoon nog een keer gedaan”, zegt René.

Hij gaat verder: “Wat wij binnen in het restaurant voor ogen hadden, was een drietal ‘snelheden’ creëren. We wilden een bargedeelte met krukken voor het borrelen en het snel pakken van een hapje, een restaurantgedeelte waar je rustig kunt zitten met verschillende zithoogtes en een plek om te loungen met leuke banken en fauteuils. Dat laatste noemen we ook wel de ‘cava-plekjes’. En dát concept, binnen genieten in je eigen tempo en een plek hebben die past bij je bezoekmotief, dat wilden we buiten ook.”

Tekst gaat verder onder de foto

  • 21 Pinchos Fenix I Rotterdam

En zo gingen ze aan de slag met het terras. “Dit uitte zich in leuk gecombineerde tweetjes en viertjes. Hierbij hebben we bijvoorbeeld voor mooie rotan kuipstoeltjes gekozen. En we hebben - niet geheel onbelangrijk - een flink aantal loungestoelen neergezet. Je hebt hier ten slotte het mooiste uitzicht van Rotterdam met een prachtige zonsondergang en zicht op drie bruggen. In combinatie met picknicktafels op de kaderand hebben we voor een mooie luchtige terrasopstelling gezorgd die past bij de verschillende momenten van de dag en ons aanbod. Ik ben er heel erg blij mee, het is écht een verlengde van binnen.

Daar gaat het bij veel terrassen vaak mis vindt René. “Veel terrassen zijn gericht op kwantiteit, terwijl de uitdaging moet zijn dat de gast ‘s avonds nog weet bij wie hij eigenlijk gezeten heeft. Mijn advies? Kijk niet alleen naar het aantal zitplaatsen, maar kijk naar je concept en of de buitenbeleving aansluit bij hoe jij met je gasten om wil gaan. Het gaat om beleving. Dat staat bij ons dan ook op nummer één. Bij ons ben je gewoon echt te gast, en dat is gemeend. Of je nu een middag op een cappuccino zit of met twintig man uitgebreid komt eten, het maakt niet uit. Ik denk dat dat ons grootste succes is, dat gasten weten dat het bij ons altijd relaxed en gezellig is, en in deze tijd ook veilig. Kortom, zorg ervoor dat je gastenprofiel, je aanbod en je opstelling op elkaar aansluiten zodat het een ‘no-brainer’ wordt om naar jouw zaak te komen. En laat mensen meekijken en meedenken, je kunt er alleen maar beter van worden. Betrek professionals bij je conceptuele zekerheden en onzekerheden. Gezamenlijk weet je meer dan een. Je wil geen kansen laten liggen”, sluit René af.

Inspiratie in je mailbox?

Meld je aan en ontvang je inspiratie op het gebied van gastvrijheid en interieur automatisch in je mailbox!

* indicates required
Ik ben geïnteresseerd in:
[this div will be converted to an iframe]
×
×
×